Filme inspirate din intamplari reale incredibile

15 filme inspirate din întâmplări reale incredibile

Titanic

Titanic (1997)


10 aprilie 1912. Tehnologia furniza un șir de miracole de două decenii, iar oamenii începeau să nu mai aprecieze această spirală de evoluție nesfârșită. Ce putea să dovedească dominația omului asupra naturii dacă nu lansarea la apă a navei  R.M.S. Titanic, mândria companiei White Star Line și, în același timp, cel mai mare obiect în mișcare care fusese vreodată construit. Părea imbatabilă. Dar destinul ei a fost incredibil. Cea mai mare și luxoasă navă de linie a vremii sale - „nava viselor" - a purtat spre moarte peste 1.500 de persoane în apele înghețate ale Atlanticului de Nord, la primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912.

Prima călătorie a „navei viselor" s-a încheiat printr-un coșmar care depășește capacitatea de înțelegere.
 În anii Anii '50 a fost prima ecranizare a tragediei Titanicului. Filmului cu titlu omonim, Titanic (1953), i-a urmat A Night to Remember (1958) -  realizat în maniera de documentar despre ultima noapte de pe Titanic, inspirat de cartea de referinţă din 1955 a lui Walter Lord.
În 1997 se ecranizează cea care avea să devină cea mai celebră variantă, cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet în rolurile principale (foto).
Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) este o americană de 17 ani, din clasa superioară, sufocată de limitările și așteptările societății eduardiene, care se îndrăgostește de tânărul pasager de la clasa a treia, Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), care este un spirit liber. După ce deschide ochii la lumea din afara cuștii ei aurite, iubirea dintre Rose și Jack creează un puternic mister care va dăinui peste ani, până în prezent. Nimic nu îi va despărți - nici măcar o întâmplare atât de greu de imaginat precum scufundarea Titanicului.
Printre alte personaje istorice se află căpitanul E.J. Smith (Bernard Hill), directorul White Star Line, J. Bruce Ismay (Jonathan Hyde), și constructorul și arhitectul principal al Titanicului, Thomas Andrews (Victor Garber).



25 Iulie 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emilian pe 27 Aug 2016, 20:07
    raspuns

    nu inteleg cum poate lipsi de aici "Unstoppable", de departe, cel mai impresionant si mai intens film inspirat din realitate.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod