5 alimente la care nu te-ai fi gândit să le foloseşti la prepararea unui desert

Budinca de ciocolată care are ca ingredient de bază avocado este un deliciu şi nu te-ai fi gândit niciodată că poţi să foloseşti acest fruct pentru desert. Dar, mai există şi alte astfel de ingrediente!
În încercarea de a schimba reţetele tradiţionale, astfel încât să conţină doar ingrediente sănătoase şi să fie mai uşoare, se pare că există numeroase alternative pe care te poţi baza. Iar când vorbim despre deserturi, cine nu şi-ar dori o variantă cât mai uşoară a unui preparat, dar la fel de gustoasă şi cu un conţinut caloric mult mai mic. Astfel, că untul, zahărul rafinat, făina albă rafinată pot să fie înlocuite, fără să afecteze gustul per ansamblu al desertului.

Iată câteva dintre cele mai potrivite alimente pe care te poţi baza în prepararea deserturilor:

1.
Avocado


Este înlocuitorul perfect al untului, datorită consistenţei sale cremoase. Îl poţi folosi ca să faci budincă, amestecându-l cu cacao pudră şi miere de albine. De asemenea, foloseşte-l în reţete tale pentru a înlocui untul au măcar o parte din cantitatea folosită. Merge de minune în reţetele de brioşe, fursecuri (cookies) şi checuri.  

Citeşte şi

Cum să mănânci avocado? 8 reţete pe care nu le ştiai 



2. Seminţele de in

Pentru fiecare ou pe care vrei să-l înclouieşti amestecă 1 lingură de seminţe de in măcinate cu 3 linguri de apă şi lasă-le câteva minute.
Este liantul perfect pentru orice desert care necesită ouă.


3. Sosul de mere

Acesta poate să înlocuiască untul sau uleiul, reducând astfel valoarea calorică a preparatului final. Merge de minune pentru brioşe. Dacă reţeta cere o jumătate de cană cu unt, înlocuieşte o parte din unt cu o jumătate de cană cu sos de mere (poţi să-l faci în casă lăsând merele la fiert în puţină apă, miere şi scorţişoară, după care le dai prin blender). De asemenea, dulceaţa merelor va face ca reţeta să necesite mai puţin zahăr.


4. Boabele de fasole neagră sau roşie

Înlocuiesc făina albă rafinată, lucru care nu poate decât să fie benefic pentru sănătate şi pentru siluetă.
Nu te-ai fi gândit la acest lucru, dar se pare că reţetele de negresă cu fasole neagră ies de-a dreptul delicioase. Foloseşte o cană de pastă de fasole pentru a înlocui o cană cu făină, reuşind să scazi conţinutul caloric al desertului cu mai bine de 200 de calorii. Merge de minune în prăjiturile cu ciocolată, în special pentru negresă sau orice blat închis la culoare.


5. Nucile

Înlocuiesc făina sau biscuiţii din blatul pe care îl faci pentru cheesecake sau tarte cu fructe. Amestecă o cană de nuci uscate cu 5-6 curmale, sare şi 2 linguri de ulei vegetal (de preferat ulei de cocos) în robotul de bucătărie.
Apasă compoziţia în forma pentru tarte şi las-o la cuptor până când devine aurie la suprafaţă. De asemenea, nucile (cât şi nucile caju) pot să înlocuiască şi crema de brânză, dacă le laşi câteva ore în apă, la înmuiat. Apoi le mixezi împreună cu miere de albine, zeamă de lămâie şi aromele pe care le doreşti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod