Slăbit rapid: 6 idei ca să înlocuieşti untul şi uleiul când găteşti la cuptor

Untul şi uleiul pot să fie înlocuite foarte uşor în preparatele pe care le faci la cuptor. Acest lucru te va ajuta să ţii post mai uşor fără să pofteşti la diverse prăjituri, dar şi să slăbeşti.

Untul şi uleiul pot să fie înlocuite foarte uşor în preparatele pe care le faci la cuptor. Acest lucru te va ajuta să ţii post mai uşor fără să pofteşti la diverse prăjituri, dar şi să slăbeşti.

 

Avocado, bananele sau seminţele de in sunt doar câteva dintre alternativele pe care le poţi folosi atunci când vrei să prepari tot felul de blaturi, fursecuri sau brioşe la cuptor. Nu ai nevoie nici de unt şi nici de ulei pentru ca aluatul să iasă perfect, iar în plus vei putea gusta din preparate în zilele în care ţi-ai propus să ţii post. Mai mult, numărului caloriilor va fi mult redus, astfel că nu îţi vor sabota cura de slăbire.

Iată cu ce poţi să înlocuieşti untul şi uleiul în reţetele pentru cuptor:

1. Sosul de mere înlocuieşte cu succes untul şi uleiul

Dacă vrei să prepari prăjitura negresa sau diverse brioşe cu fructe poţi să înlocuieşti grăsimea din reţeta tradiţională (untul sau uleiul) cu sosul de mere preparat în casă.

Consistenţa va rămâne la fel, vei avea mai puţine calorii şi nici nu vei fi nevoită să adaugi o cantitate mare de zahăr pentru că sosul de mere aduce o dulceaţă în plus. Ca să prepari un sos de mere acasă, neîndulcit trebuie să pui merele feliate la fiert într-o cratiţă în care se pune apă doar de un deget. O altă soluţie ar fi aceea de a la fierbe la abur pentru a obţine un sos mai gros de mere.


2. Piureul de avocado înlocuieşte untul

Un avocado bine copt are o textură foarte asemănătoare cu cea a untului. De asemenea, gustul său este oarecum neutru şi nu îl vei simţi în preparatele făcute la cuptor. Dacă ai poftă de fursecuri cu ciocolată sau de o prăjitură care necesită unt în ea, doar înlocuieşte grăsimea cu avocado. Astfel preparatul va conţine grăsimi sănătoase care nu te îngraşă, iar, în plus, protejează inima de boli.



3. Piureul de banane înlocuieşte untul şi uleiul

Piureul de banane acţionează similar cu cel de avocado, însă aduce un plus de dulceaţă şi minerale precum potasiu şi magneziu care oferă energie organismului. Atunci când reţeta pe care vrei să o prepari necesită unt sau ulei, doar înlocuieşte cu aceeaşi cantitate de piure de banane. Acest amestec va oferi o aromă plăcută de banane, aşadar dacă nu îţi doreşti acest lucru mai bine alege piureul de avocado ca substitut. O variantă de pâine în care să pui piure de banane va ieşi un deliciu pentru cei care preferă aroma acestor fructe.


4. Piureul de prune uscate înlocuieşte untul

Se prepară foarte uşor acasă. Ai nevoie doar de prune uscate pe care să le mixezi în blender cu puţină apă până obţii consistenţa dorită.
Se pare că această pastă este foarte uşor de folosit, înlocuind cu succes untul. 1/3 cană cu pastă de prune uscate înlocuieşte 113 grame de unt, în special atunci când prepari deserturi cu o textură densă. Acest piure de prune uscate este potrivit şi pentru reţetele de fursecuri (cookies), negrese sau alte prăjituri.


5. Brânza ricotta înlocuieşte smântâna


Acest fel de brânză conţine mult mai puţine grăsimi decât smântâna, lucru care o face potrivită pentru deserturile pe care le doreşti mai uşoare. De asemenea, o poţi folosi pentru vestitele torturi cu brânză (cheesecake), deoarece vei obţine o textură mai uşoară şi pufoasă.


6. Seminţele de in măcinate înlocuiesc uleiul, untul şi ouăle

Aceste seminţe mici abundă în acizi graşi omega-3 şi fibre care au grijă de inimă, creier, dar asigură şi un tranzit intestinal bun.
Sunt excelente pentru a substitui untul sau uleiul din reţetele tradiţionale. Amestecă 3 linguri cu seminţe de in măcinate cu o lingură cu apă pentru a obţine o pastă care va înlocui cu succes untul şi uleiul dintr-o reţetă. Mai mult, acţionează şi ca liant, fiind un substitut potrivit pentru ouă (un ou = 1 lingură seminţe de in măcinate amestecate cu 2-3 linguri cu apă călduţă). 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod