telefon

Telefonul mobil, sub semnul întrebării: Radiaţiile provoacă apariţia tumorilor la şoareci

Telefoanele mobile emit în general niveluri mai mici de radiaţii decât limita maximă admisă, dar se recomandă folosirea lor cu moderaţie

Studiile au folosit frecvenţele şi modulaţiile 2G şi 3G, care sunt diferite faţă de cele utilizate de reţelele mobile 4G şi viitorul standard 5G.

Nivelul de radiaţie slabă la care au fost expuşi şoarecii a fost egal cu gradul cel mai înalt admis în cazul de expunere a ţesuturilor pentru emisiile generate de telefoanele mobile. Animalele au fost expuse la această radiaţie timp de 10 minute, urmate de pauze de 10 minute, timp de nouă ore în fiecare zi.

"Nivelurile şi duratele de expunere la RFR au fost mult mai mari în comparaţie cu duratele experimentate de oameni chiar şi atunci când se confruntă cu cel mai ridicat nivel de radiaţie emisă prin folosirea telefoanelor mobile, iar expunerea din cazul şoarecilor a vizat întregul corp.

Aşadar, aceste descoperiri nu ar trebui să fie direct extrapolate în cazul folosirii de către oameni a telefoanelor mobile", a dat asigurări John Bucher, cercetător principal în cadrul National Toxicology Program.

Totuşi, tumorile depistate sunt similare celor identificate în unele studii precedente, efectuate pe oameni care folosesc des telefoanele mobile, a precizat specialistul.

Oamenii de ştiinţă americani au mai observat şi un tipar neobişnuit al cardiomiopatiei (afectarea ţesutului cardiac) în cazul masculilor şi femelelor de şoareci.
Ei afirmă însă că există puţine indicii care confirmă existenţa unor probleme de sănătate ce ar putea fi asociate în mod direct cu RFR.



Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod