Te lasă memoria? Ce trebuie să faci ca să nu mai uiţi uşor

Stresul, somnul şi organizarea influenţează modul în care funcţionează creierul. Câteva sfaturi simple te ajută să ţii mai uşor minte lucrurile importante.

Memoria, ca și forma fizică, se întreține cu exercițiu. Site-ul passionsante.be, citat de Agerpres, oferă câteva sfaturi pentru optimizarea performanțelor memoriei. Sunt câteva recomandări simple și accesibile tuturor.

Somnul suficient consolidează memorarea informațiilor asimilate în timpul zilei. Chiar și o siestă scurtă acționează în mod benefic.

Ocuparea minții. Cel mai aprig dușman al memoriei este inactivitatea cerebrală, pasivitatea. Astfel sporturile cerebrale întăresc memoria semantică, care permite stocarea informațiilor generale, precum și amintirea lor rapidă și fără efort.

Mișcarea și aerisirea. Practicarea unei activități fizice, ridicarea regulată de pe scaunul de la birou pentru a face câțiva pași, ieșirea la prânz pentru o scurtă plimbare, urcatul mai degrabă pe scări decât cu liftul sunt tot atâtea metode prin care corpul poate fi făcut să respire, aerisind în același timp și mintea.

În plus, mișcarea stimulează producerea de substanțe benefice pentru funcţiile mentale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod