Studiu revoluţionar: Cancerul de sân, învins în 11 zile

cancer de s�n
Cercetătorii au descoperit că 11% din femeile care au luat medicamentele nu mai aveau celule canceroase în mai puţin de două săptămâni de la începerea tratamentului


Grupul de control care a primit doar Herceptin nu a înregistrat nicio eliminare a celulelor canceroase şi în doar 3% din cazuri s-a observat reducerea tumorilor, relatează sursa citată.
În mod clar, administrarea combinată a celor două medicamente a avut un efect major asupra cancerului de sân, spre deosebire de cazurile în care s-a administrat un singur medicament.

Samia al Qadhi, preşedintele executiv al organizaţiei britanice de caritate Breast Cancer Care, consideră că deşi studiul se află într-o fază incipientă, are potenţialul de a schimba regulile jocului în lupta împotriva cancerului de sân.



Actualmente, Herceptin este disponibil doar pentru folosirea în perioada chimioterapiei, nu pentru administrarea separată a medicamentului. Echipa de cercetare speră că aprofundarea studiului va conduce la schimbarea modului de administrare pentru Herceptin.


Foto: Deposiphotos, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod