alergare

Sportul previne cancerul: Studiul care arată de ce trebuie să faci mişcare

sport
Cercetătorii americani au demonstrat că mişcarea reduce riscul apariţiei cancerului


Cercetătorii au detectat o reducere a riscului pentru următoarele tipuri de cancer: esofag (-42%), ficat (-27%), pulmonar (-26%), rinichi (-23%), stomac (-22%), endometru (-21%), sânge (-20%), colon (-16%) și de sân (-10%).

În cele mai multe cazuri, legătura dintre activitatea fizică și riscul scăzut de cancer s-a manifestat indiferent de greutatea persoanei și de faptul de a fi fumătoare sau nu. Pentru ansamblul cazurilor de cancer, reducerea riscului care rezultă dintr-un exercițiu fizic regulat și viguros a fost de șapte %.

În schimb, activitățile fizice au fost legate de o creștere cu 5% a riscului de cancer de prostată și cu 27% a melanomului, un cancer de piele agresiv care se manifestă mai ales în regiunile foarte însorite din SUA.

"Rezultatele noastre arată că legătura dintre exercițiile fizice și un risc redus de cancer poate fi generalizată la diferite grupuri de populație, inclusiv in rândul persoanelor supraponderale sau obeze și a celor care au fumat", a declarat dr.

Steven Moore, principalul autor al studiului.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod