Există mai multe studii cu privire la efectele antidepresivelor în timpul sarcinii. Unele studii sugerează că medicamentele sunt legate de un risc crescut de avort spontan, în timp ce alte studii se concentrează asupra implicațiilor pentru copilul în curs de dezvoltare.
O dietă sănătoasă reprezintă unul dintre factorii care te ajută să ai o sarcină sănătoasă. Din păcate, multe simptome corelate cu sarcina, cum ar fi greața, vărsăturile și aversiunile alimentare, pot împiedica femeile însărcinate să consume mese bine echilibrate. În cele mai multe cazuri, medicii și dieteticienii le recomandă femeilor să ia vitamine prenatale, pentru a asigura nevoile nutritive ale mamei și ale copilului. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci...
Pentru fiecare mamă, o sarcină reprezintă un moment magic, în care se dezvoltă o nouă viață. Însă există și o multitudine de mituri despre sarcină care s-ar putea să inducă în eroare noile mămici. Iată despre ce este vorba!
Dulciurile în exces, maioneza şi anumite sortimente de brânzeturi sunt câteva alimente interzise în timpul sarcinii. Fă-ţi o listă cu ce nu trebuie să consumi dacă eşti gravidă
În timpul sarcinii, din cauza modificărilor hormonale care apar, femeile pot avea diferite probleme dentare, pornind de la decalcifiere, până la gingivite sau infecții care pot provoca naștere prematură sau probleme de dezvoltare și de sănătate bebelușului.
Deşi e văzută în continuare drept o problemă strict feminină, e important să conștientizăm că, în aproximativ 50% din cazuri, aceasta implică afectarea partenerului
Multe viitoare mămici se confruntă cu dureri și sângerări, iar medicii le explică prin prisma modificărilor pe care le suportă corpul în sarcină
După mai mult de două pierderi de sarcină repetate trebuie căutate foarte atent cauzele pentru că există riscul ca și următoarele să sfârșească în același mod
Mare atenţie la brânzeturile moi şi la maioneză, deoarece acestea pun în pericol bebeluşul. Află de la un expert ce mai trebuie să eviţi!
Corpul suferă transformări atât de dese şi rapide, încât e greu să realizezi ce este normal şi ce poate fi îngrijorător. Descoperă semnalele alarmante!
Unul din patru cupluri din țările dezvoltate se confruntă cu imposibilitatea de a avea un copil pe cale naturală, arată statisticile
Pentru noul rol de mămică trebuie să te pregătești din timp și să te aștepți la tot felul de schimbări fizice, fără să uităm de creșterea abdomenului și de picioarele umflate.
Este mai important să consumi alimente de bună calitate și nu într-o cantitate dublă față de cum obișnuiai să mănânci înainte de a rămâne însărcinată.
Din momentul în care știi că peste nouă luni vei aduce pe lume un bebeluș, începi să te gândești care sunt pașii corecți pe care trebuie să îi parcurgi în sarcina pe săptămâni și cauți toate informațiile despre care crezi că te pot ajuta în această perioadă.
Conform statisticilor multe femei întârzie din ce în ce mai mult să devină mame, fie din cauza carierei, fie pentru că nu găsesc partenerul potrivit
Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Cele care lucrează peste 40 de ore pe săptămână sau ridică greutăți mari, ar putea avea nevoie de un interval de timp mai mare pentru a rămâne însărcinate decât femeile care nu lucrează din greu, relevă un studiu apărut în SUA, citat de site-ul northerncalifornian.com.
Fă mișcare, dar numai la primele ore ale dimineții, când temperaturile permit acest lucru. O scurtă plimbare pe răcoare este ideală pentru circulația sangvină.
Când femeile însărcinate fumează, efectele pot fi observate în comportamentul intrauterin al fetuşilor, potrivit cercetătorilor care au studiat imaginile obţinute cu ajutorul unor ecografii 4D.
De obicei aceasta este trasmisă prin contactul cu o pisică, dar infecția poate fi contractată și prin consumul de carne insuficient preparată.