Sănătate. 5 alimente pe care nu trebuie să le mănânci când eşti însărcinată

Mare atenţie la brânzeturile moi şi la maioneză, deoarece acestea pun în pericol bebeluşul. Află de la un expert ce mai trebuie să eviţi!
Specialiştii au demonstrat că aproximativ 85% dintre femeile gravide resimt pofte pentru cel puţin un aliment şi că aceste afinităţi culinare pot suferi modificări în funcţie de etapa de dezvoltare a sarcinii. Dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrică – ginecologie, avertizează în legătură cu pericolele pe care le pot aduce aceste mici răsfăţuri.


„Foarte multe tipuri de alimente pot conţine bacterii sau poluanţi din mediul înconjurător care nu vor face bine nici gravidei nici fătului.
Listeria, salmonela, E Coli şi mercurul sunt câteva dintre cele mai periculoase elemente care pot dăuna sarcinii”,
spune domnul doctor Silviu Istoc, medic specialist obsetetrică-ginecologie.


Sfatul ginecologului: 5 alimente interzise când eşti însărcinată


1. Carnea o poţi consuma doar dacă este bine făcută


Insuficienta preparare termică a cărnii poate duce la contaminarea cu toxoplasma sau la dezvoltarea unei largi varietăţi de bacterii. Evită mezelurile care au un grad mare de perisabilitate ori delicatesele preparate din carne şi care se ţin la frigider, inclusiv crenvurştii.
Aceste produse se consumă numai încălzite până când sunt fierbinţi (prăjite sau la cuptor) şi se mănâncă imediat, deşi în condiţiile conţinutului prea mare de e-uri mai bine renunţi la ele.
 
Te poţi consola cu o friptură de curcan sau peşte la cuptor. Peştele este bogat în proteine, iar acizii omega 3 pe care îi conţine pot aduce multiple beneficii dezvoltării bebeluşului, însă mare atenţie la nivelul de mercur! Cu cât peştele este mai mare, cu atât acesta va conţine o cantitate mai mare de mercur.
Pe lista peştilor ce cresc riscul supradozării cu mercur se află rechinul, peşte spadă, tonul şi macroul regal. În plus, aceştia au un risc mai mare de a produce toxiinfecţii alimentare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod