ecografie

Cinci sfaturi pentru a te pregăti corect pentru o ecografie morfologică

Morfologiile fetale sunt importante pentru o monitorizare atentă a sarcinii.
În timpul sarcinii, va trebui să faci numeroase analize și investigații medicale, iar printre acestea se numără morfologia fetală, de obicei, una pe trimestru. Ecografia este o tehnică imagistică care folosește ultrasunetele pentru a explora un organ sau, în cazul femeii însărcinate, a fătului. Medicul poate monitoriza astfel creșterea fătului, poate să evalueze vitalitatea acestuia, să detecteze posibile complicații (anomalii fetale, sarcină ectopică) și chiar să vadă, de la un anumit moment, sexul acestuia.
În timpul celor nouă luni de sarcină - mai mult sau mai puțin -, se fac în mod normal trei ecografii morfologice, care vor permite medicului să analizeze fătul din toate unghiurile. Prima morfologie fetală se face între săptămânile a 10-a și a 12-a de sarcină. A doua ecografie morfologică poate avea loc între săptămânile 20-22, iar a treia, între săptămânile 30-32. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te pregătești cum trebuie pentru această investigație importantă, pentru ca totul să se desfășoare fără probleme.

Uită de cremele de corp cu câteva zile înainte de ecografie


Gelurile de duș, cremele hidratante și antivergeturi pot conține compuși din plastic sau silicon, „dușmani” ai aparatului cu care se realizează această investigație.
Deși pot fi utile aceste produse, compușii din ele pot afecta calitatea ecografiei, deoarece nu lasă să treacă eficient ultrasunetele. Citește cu atenție etichetele produselor de îngrijire, iar, dacă ai dubii, nu le folosi cu două-trei zile înainte de a face o morfologie fetala. Citește continuarea pe kudika.ro!
kudikaro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod