Infertilitatea este corelată cu o boală cardiacă gravă în timpul sarcinii


Femeile care urmează tratamente de fertilitate pot fi supuse unui risc crescut de apariție a unei afecțiuni periculoase în timpul sarcinii, numită cardiomiopatie peripartum. Iată de ce este infertilitatea corelată cu o boală cardiacă gravă în timpul sarcinii!

Cum este infertilitatea corelată cu o boală cardiacă gravă în timpul sarcinii?


Riscul crescut de a face o boală cardiacă gravă în timpul sarcinii nu are legătură cu tratamentele de fertilitate în sine. Mai degrabă, factorii care duc la infertilitate pot crește riscul apariției acestui tip de insuficență cardiacă. În cadrul unei noi cercetări prezentate la conferința Heart Failure din Atena, Grecia, cercetătorii germani au raportat că femeile care au urmat tratamente de fertilitate sunt supuse unui risc de cardiomiopatie peripartum de cinci ori mai mare față de femeile care au rămas însărcinate fără tratamente de fertilitate. Cu toate acestea, infertilitatea nu pare să afecteze recuperarea pacientelor cu această afecțiune, potrivit cercetărilor.

Infertilitatea și cardiomiopatia


Cardiomiopatia peripartum este un tip de insuficiență cardiacă ce apare în timpul sarcinii sau la câteva luni de la naștere. Afecțiunea este prezentă în una din 1000 până la 4000 de sarcini, potrivit unui articol 2016 din revista Circulation.
Cele mai multe femei își revin, dar cardiomiopatia peripartum poate fi fatală. Un studiu din 2015 din revista Obstetrics & Gynecology a descoperit că această afecțiune a fost responsabilă pentru 23% dintre decesele materne din California, între 2002 și 2005.

Medicii încă au păreri împărțite în ceea ce privește cauza cardiomiopatiei peripartum. Există anumiți factori de risc. În noul studiu, au fost colectate date despre 108 paciente care sufereau de această afecțiune. Cercetătorii au testat sângele pacientelor pentru markerii moleculari ai infertilității, apoi au comparat pacientele cu alte 24 de paciente gravide fără cardiomiopatie.
32% dintre pacientele cu această afecțiune au raportat că nu pot rămâne însărcinate. 13% paciente au cerut asistență medicală pentru această problemă, de cele mai multe ori fiind aleasă fertilizarea in vitro, urmată de tratamente cu hormoni.

La nivelul populației din Germania, 20% dintre persoanele care încearcă să rămână însărcinate au probleme legate de infertilitate, iar 2,6% dintre sarcini sunt posibile cu ajutorul asistenței medicale.

Cercetătorii au observat și alterații la nivelul plasmei markerilor infertilității în cazul pacientelor infertile, care aveau cardiomiopatie.

Factorii de risc pentru cardiomiopatia peripartum


Legătura dintre cardiomiopatia peripartum și infertilitate este datorată în parte faptului că femeile care urmează tratamente de fertilitate sunt de obicei mai în vârstă decât femeile care rămân însărcinate fără asistență medicală. Tratamentele de fertilitate duc, de asemenea, la o sarcină cu gemeni sau mai mulți copii, lucru care mărește riscul apariției bolii cardiace.

De asemenea, se crede că există modificări genetice în cazul femeilor infertile și care suferă de cardiomiopatie peripartum, dar încă sunt realizate teste pentru a confirma această afirmație.
Până în prezent, nu există dovezi clare că tratamentul hormonal, care face parte de obicei din tratamentele de fertilitate, ar crește riscul de cardiomiopatie.

Rezultatele sugerează că femeile care urmează tratamente de fertilitate ar trebui să recunoască simptomele cardiomiopatiei.
Acestea pot fi foarte asemănătoare cu simptomele sarcinii, așa că de multe ori nu sunt observate. Este vorba despre umflarea picioarelor, care nu dispare atunci când membrele stau ridicate, dificultăți de respirație și oboseală. 

Aproximativ o treime dintre pacientele care suferă de această boală cardiacă gravă își revin complet cu ajutorul tratamentului. În aproximativ o treime de cazuri, afecțiunea este fatală. Celelalte paciente supraviețuiesc, dar nu își revin complet, caz în care doctorii le sfătuiesc să evite o altă sarcină, deoarece o recurență a bolii poate crea mai multe leziuni cardiace.

Pacientele care urmează tratamente de fertilitate nu ar trebui să se îngrijoreze. Trebuie doar să fie atente și să analize cu atenție toate simptomele pe care le au.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?