Dinții cu probleme pot pune în pericol sarcina

În timpul sarcinii, din cauza modificărilor hormonale care apar, femeile pot avea diferite probleme dentare, pornind de la decalcifiere, până la gingivite sau infecții care pot provoca naștere prematură sau probleme de dezvoltare și de sănătate bebelușului.
Dr. Laura Mocanu spune însă că aceste riscuri pot fi prevenite printr-o alimentație adecvată, prin igienizare corectă și prin controale periodice.

Sunt numeroase cazuri de femei însărcinate care dezvoltă boli ale gingiilor în timpul sarcinii, din cauza schimbărilor hormonale naturale din organism. Dacă îmbolnăvirea gingiilor devine o boală severă, infecția poate afecta dezvoltarea fătului, care poate avea o greutate scăzută la naștere sau probleme de sănătate pe termen lung.
Și mai grav, o astfel de afecțiune poate crește riscul nașterii premature
”, explică dr. Laura Mocanu, specialist în stomatologie generală la Clinica Art Implant.

Potrivit medicului, aceste probleme pot fi prevenite prin controale periodice la medicul dentist și prin igienizări profesionale, 100% noninvazive. ”Ideal ar fi ca înainte de sarcină să fie rezolvate absolut toate problemele dentare, pentru că după aceea sunt premise doar anumite tratamente. Mai mult, în primele trei luni e bine să nu se intervină, pentru că nu se poate face anestezie.
Perioada cea mai stabilă e trimestrul doi de sarcină
”, a mai spus dr. Laura Mocanu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod