respiratia urat mirositoare

Cum să scapi de respirația urât mirositoare? 4 sfaturi utile

Denumită oficial halitoză, respirația urât mirositoare este o problemă comună cu care se confruntă oamenii.
Există o serie de cauze posibile ale halitozei, dar marea majoritate se rezumă la igiena orală. Halitoza poate provoca îngrijorare semnificativă, jenă și anxietate, dar este relativ ușor de remediat.

Halitoza este al treilea cel mai frecvent motiv pentru care oamenii caută îngrijire dentară, după cariile dentare și bolile gingiilor.

Remediile simple la domiciliu și schimbarea stilului de viașă, cum ar fi igiena dentară îmbunătățită și renunțarea la fumat, pot elimina adesea problema.

De asemenea, trebuie să cunoașteți faptul că respirația urât mirositoare ar putea fi cauzată de afecțiuni medicale subadiacente. Dacă respirația urât mirositoare persistă, este recomandată vizita la medic.

Cum să scapi de respirația urât mirositoare? 4 soluții


Îmbunătățește-ți igiena dentară


Deși ar putea părea evident pentru mulți dintre noi, igiena dentară deficitară râmâne principala cauză a respirației urât mirositoare.

Gura ta este plină de bacterii care descompun particulele de alimente, iar combinația dintre bacterii și alimentele în descompunere produce un miros urât, motiv pentru care periajul și folosirea aței dentare sunt foarte importante.Experții recomandă să te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi, de preferință după fiecare masă, cu pastă de dinți cu fluor, dar asta te va scăpa de doar 60% din bacteriile din gură. De aceea, folosirea aței dentare și curățarea limbii este foarte importantă.

Citește și: Beneficiile spălatului pe dinți pentru întregul organism, nu doar pentru dinți


Ața dentară reduce acumlarea de particule alimentare și placa dentară între dinți.

Bacteriile, alimentele și celulele moarte se acumulează, de obicei, pe limbă, în special la fumători sau la persoanele cu o gură extrem de uscată. O racletă pentru limbă poate fi utilă.

De asemenea, schimbarea periuței de dinți la fiecare 2-3 luni este, de asemenea, importantă din motive similare.

Clătirea și gargara cu o apă de gură fără alcool înainte de a merge la culcare te pot ajuta, de asemenea, să controlezi mai eficient înmulțirea bacteriilor.

Mergi mai des la dentist


Dacă ai o igienă dentară precară, sunt șanse să fi dezvoltat placă bacteriană, care este o peliculă de bacterii care îți acoperă dinții. În timp, placa se întărește și devine tartru, ceea ce dăunează gingiilor.
Acest proces se numește parodontită și poate duce la respirația urât mirositoare.

Tartrul nu poate fi îndepărtat prin periaj, așa că trebuie să mergi la denstist. Dacă bănuiești că suferi de paradontită, trebuie să o tratezi cât mai curând posibul sau poate deveni o afecțiune gravă care îți afectează dinții.

Bea mai multă apă


Saliva ajută la umezirea și curățarea gurii. De aceea, o gură uscată poate provoca și respirație urât mirositoare, deoarece înseamnă că nu produci suficientă salivă pentru a-ți menține gura curată.

Poți încerca soluții la domiciliu, cum ar fi să bei mai multă apă, să folosești cuburi de gheață, să mesteci gumă fără zahăr sau să consumi dropsuri fără zahăr. Mestecatul gumei sau suptul unei bomboane tari, de preferință fără zahăr, poate ajuta la stimularea producției de salivă.

De asemenea, evită alcoolul și tutunul, ambele deshidratează gura.Cu toate acestea, dacă niciuna dintre soluții nu dă rezultate, ar trebui să mergi la medic, deoarece uscăciunea gurii poate fi cauzată și de o afecțiune a glandelor salivare și de alte boli.

Poate te interesează și: Cum să-ți faci pudră naturală pentru albirea dinților

Schimbă-ți dieta


Alimentele și băuturile puternice, cum ar fi ceapa, usturoiul sau cafeaua, determină stomacul să absoarbă uleiurile în timpul digestiei. Aceste uleiuri pot ajunge în plămâni prin fluxul sanguin și pot fi prezente chiat și la 72 de ore după ce ai mâncat, provocând un miros urât.

Pe de altă parte, dacă ții post sau urmezi o dietă săracă în carbohidrați, s-ar putea să dezvolți, de asemenea, respirație urât mirosiroare din cauza producției de cetonă, care are o aromă puternică.

Evită ceapa, usturoiul și alimentele picante. Alimentele cu zahăr sunt, de asemenea, legate de respirația urât mirositoare.
Redu consumul de cafea și alcool.  

În schimb, poți consuma mai mult avocado, nuci și ulei de măsline. De asemenea, alegerea unui mic dejun care include alimente aspre poate ajuta la curățarea limbii.

Sursă: medicalnewstoday
          5minutecrafts
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod