spalatul pe dinti

Beneficiile spălatului pe dinți pentru întregul organism, nu doar pentru dinți

Cu toții știm cât de important este să ne îngrijim dinții. Dar, ceea ce probabil mulți dintre noi nu știam este că spălatul pe dinți împiedică bacteriile să circule în organism, deteriorându-l pe parcurs.
Acest lucru ne face să credem că spălatul dinților ne poate afecta viața mai mult decât ne putem imagina.

Iată de ce este atât de important să avem o rutină bună de îngrijire dentară și ce se întâmplă atunci când nu avem:


Este benefic pentru inimă


Periajul de două ori pe zi îți poate proteja inima de inflamații și complicații suplimentare. Atunci când bacteriile dăunătoare trec prin inimă, se poate umfla țesutul (endocardită). Acest lucru poate pune, de asemenea, în pericol persoanele care au deja probleme cardiace, în special cu valvele cardiace.

Menține plămânii mai sănătoși


Cercetările efectuate pe vârstnici ne-au ajutat să înțelegem că sănătatea orală este strâns legată de sănătatea plămânilor. Spălându-ne dinții, reducem riscul de răspândire a unei infecții de la gură la plămâni când respirăm.
Acest lucru este important, mai ales dacă este prezentă deja o boală cronică pulmonară.

Te poate proteja de Alzheimer


Conform unor studii, există o legătură strânsă între bolile gingivale și demență, în special boala Alzheimer. Un studiu realizat pe 6000 de participanți a constatat că bacteriile din infecțiile gingivale și-au făcut drum spre creier. Aparent, acest lucru se întâmplă când neglijăm spălatul pe dinți, iar infecția trece în corp.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea pe stomacul gol
 

Te protejează împotriva bolilor gingivale și a altor infecții


Deși acesta este un fapt bine cunoscut, există efecte surprinzătoare pe care bolile gingivale le pot avea asupra corpului nostru. Când ne periem dinții regulat, prevenim acumularea bacteriilor urât mirositoare și nocive, cum ar fi placa.
Neglijarea igienei orale poate duce la pericoronită, care provoacă umflături, respirație urât mirositoare și ulcere din cauza țesutului inflamat.

Îți menține respirația mai proaspătă


Experții ne sfătuiesc să ne spălăm pe dinți cel puțin de două ori pe zi timp de două minute, împreună cu curățarea limbii cel puțin o dată pe zi. Acest lucru va ajuta la oprirea acumulării de bacterii producătoare de sulf atât în gură, cât și în gât.

Reduce riscul apariției complicațiilor la naștere


A avea o gură curată și sănătoasă poate fi foarte important în timpul sarcinii, deoarece ține departe infecțiile care pot afecta copilul. Astfel de infecții pot duce la greutate mică la naștere, deoarece pot provoca inflamații ale placentei.
Umflarea placentei poate împiedica creșterea bebelușului în uter.

Menține sub control tensiunea arterială


Să-ți faci timp să-ți speli dinții te poate ajuta să menții sub control tensiunea arterială. S-a descoperit o legătură între consecințele îngrijirii orale deficitare, cum ar fi gingivita, și tensiunea arterială mai mare. Persoanele cu tensiune arterială mai mare pot experimenta o presiune suplimentară asupra corpului, cum ar fi în vasele de sânge, inimă și alte organe vitale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod