Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea pe stomacul gol

Să bei cafea la prima oră a dimineții pe stomacul gol poate să nu fie cea mai bună modalitate de a-ți începe ziua.
De fapt, medicii sunt de părere că cel mai bun moment pentru a te bucura de o ceașcă de cafea este dimineața între orele 9:30 și 11:30.

Iată efectele cafelei consumate pe stomacul gol:


S-ar putea să te simți și mai somnoros


Cafeaua este o băutură menită să te energizeze și să te trezească, dar consumul ei imediat ce te dai jos din pat poate avea exact efectul opus. Cofeina dublează nivelurile de stres și poate duce la probleme cu somnul, ceea ce provoacă oboseală. Dacă începi ziua cu o ceașcă de cappuccino cu zahăr s-ar putea să te simți din nou somnoros după o scurtă perioadă de timp.
Acest lucru se întâmplă deoarece corpul nostru produce insulină pentru a compensa zahărul, determinând scăderea nivelului de glucoză din sânge, ceea ce duce la lipsă de energie și anxietate.

Corpul tău poate pierde vitaminele și mineralele esențiale mai repede


Dacă îți iei doza obișnuită de cafea dimineața devre,e, poți pierde multe vitamine și minerale esențiale. Poate sabota absorbția fierului, magneziului și a vitaminelor B, care sunt vitale pentru sistemul nostru nervos. Prea multă cofeină poate, de asemenea, să elimine calciul din oase, făcându-le să devină fragile.

Vezi și: XS versus XL.

2 fete care demonstrează că stilul nu depinde de mărime

Îți poate sensibiliza stomacul


În timp ce cafeaua îți provoacă o plăcere deosebită, te poate determina să mergi la baie mai des. Cafeaua activează sistemul nostru nervos, care la rândul său afectează colonul și poate provoca diaree. Mulți oameni, de asemenea, preferă să adauge lapte în ceașca de cafea de dimineața și, deoarece majoritatea dintre noi întâmpinăm dificultăți în digererea lactozei, poate provoca și disconfort la nivelul stomacului.

Poate duce la creșterea în greutate


Deși cafeaua neagră te poate ajuta să arzi grăsimi, ea poate, de asemenea, să îți deregleze somnul. Când nu dormi suficient, ai tendința de a te simți mai înfometat și să ai poftă de mai multe gustări dulci.
De asemenea, multe băuturi pe bază de cafea conțin mult zahăr și calorii care pot duce la creșterea greutății.

Poate agrava anxietatea


Când te trezești dimineața, nivelul hormonilor de stres este, de obicei, la maximum. Deoarece cofeina este un stimulent, conferă corpului tău un efect de nervozitate și agitație și poate declanșa chiar atacuri de anxietate.

Îți poate usca pielea


Deoarece cafeaua te face să mergi mai des la baie, îți deshidratează corpul. Când te deshidratezi, este mai greu ca toxinele să iasă din corp prin piele. Așadar, pielea devine uscată și devine mai vulnerabilă la diverse probleme, cum ar fi ridurile premature.


Poate crește nivelul zahărului în sânge


Ceașca de cafea de dimineață îngreunează procesul celulelor de a regla zahărul din sânge, ceea ce poate duce la diferite boli. De asemenea, nivelul ridicat de zahăr din sânge poate duce la creșterea în greutate și chiar poate crește riscul de infecții ale pielii.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod