Ce tip de cărare ți se potrivește, în funcție de forma feței

Ce tip de cărare ți se potrivește, în funcție de forma feței

Coafura potrivită poate avea un efect uimitor asupra chipului: echilibrează proporțiile feței, pune în valoare anumite trăsături și le estompează pe cele pe care nu vrei să le evidențiezi.
Iar cărarea este deosebit de importantă putând să creeze un efect vizual puternic. Alegerile greșite în ceea ce privește cărarea sunt des întâlnite, putând să te dezavantajeze fără să-ți dai seama. De exemplu, bretonul drept va face ca fața rotundă să pară și mai lată, iar cărarea dreaptă pe mijloc prelungește și mai mult chipul cu formă alungită. 

Descoperă ce tip de cărare să alegi în funcție de forma feței tale:


Fața rotundă

În cazul feței rotunde, lățimea este aproximativ egală cu lungimea. Acest lucru, în combinație cu faptul că maxilarul și bărbia sunt rotunde, creează impresia unui chip cu aspect circular. Tocmai această simetrie face ca o cărare dreaptă pe mijloc să fie alegerea perfectă.
Linia perfect dreaptă a cărării alungește vizual chipul și îl face să pară mai subțire. De asemenea, persoanele care au fața rotundă pot purta și o cărare pe o parte sau bretonul lung pe o parte, care reduce vizual volumul feței.

Citește și: 50 de tunsori ideale pentru fața rotundă


Fața dreptunghiulară

Persoanele care au fața dreptunghiulară au de obicei fruntea, pomeții și maxilarul de aceeași lățime și au adesea trăsături unghiulare, pronunțate. Este valabil în special în zona maxilarului.
În acest caz, o cărare adâncă pe o parte este alegerea perfectă pentru a estompa unghiurile drepte ale feței și a alungi vizual chipul. Dacă preferi bretonul, este recomandat să alegi unul pe o parte și să eviți bretonul perfect drept, care va accentua unghiurile ascuțite.

Fața în formă de inimă

Fața în formă de inimă se remarcă printr-o frunte pronunțată, care este cea mai lată parte a chipului.
Pe măsură ce coboară spre bărbie, fața se se subțiază. Și în acest caz cărarea pe o parte este o alegere bună pentru a reduce volumul în partea de sus a feței și a ascunde lățimea frunții. Bretonul drept și cel pe o parte sunt opțiuni excelente pentru a masca fruntea voluminoasă.

Fața ovală

Este una dintre cele mai echilibrate forme ale feței. În acest caz lungimea este mai mare decât lățimea, iar chipul are un aspect oval, perfect proporționat. Persoanele care au chipul oval se pot numi norocoase, pentru că pot alege orice tip de cărare sau breton. Cărarea pe mijloc, cea pe o parte, cărarea în zig zag și diferite tipuri de breton, toate pot fi opțiuni bune pentru chipul oval.

Fața alungită

Lungimea feței alungite este mai mare decât lățimea, fruntea fiind înaltă și bărbia proeminentă.
Cărarea pe mijloc nu este recomandată în acest caz pentru că poate amplifica și mai mult lungimea feței. În schimb, o cărare în zig zag, una pe o parte sau o cărare mai scurtă sunt cele mai bune alegeri. De asemenea, bretonul drept are capacitatea de a reduce vizual lungimea feței, reușind să echilibreze proporțiile chipului.

Fața în formă de diamant

Fața în formă de diamant se remarcă prin pomeții proeminenți, fruntea îngustă și bărbia mică. O cărare pe o parte va evidenția pomeții bine definiți, o trăsătură pe care și-o doresc numeroase femei. Dacă vrei, în schimb, să ascunzi pomeții proeminenți, optează pentru o cărare dreaptă pe mijloc.
Bretonul alungint pe o parte este o altă opțiune bună pentru a echilibra trăsăturile feței în formă de diamant.

Foto: brightside.me

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod