Cum să-ți faci pudră naturală pentru albirea dinților

Cu toții ne dorim un zâmbet perfect alb, dar tratamentele pentru albirea imediată a dinților sunt nu doar foarte costisitoare, ci și periculoase pentru sănătatea dinților.
Acestea conțin de obicei peroxid de hidrogen, adică apă oxigenată în concentrații mari. În timp, acestea pot afecta smalțul și sensibilizează dinții. De aceea în timpul albirii cu geluri speciale te poți confrunta cu dureri de dinți.

Din fericire, există și soluții naturale care îți permit să ai dinții albi și sănătoși, fără să cheltui o avere. Sunt remedii care au beneficii pentru sănătatea dinților, îndepărtând depunerile și petele de pe dinți. Un exemplu este pudra pentru albirea dinților. 

Ce este pudra pentru albirea dinților?


Pudra pentru albirea dinților este o pudră ușor abrazivă care este folosită pentru a curăța dinții și a elimina petele de pe smalț. Este realizată de obicei cu un tip de argilă numită bentonită și bicarbonat de sodiu.
Ambele ingrediente sunt agenți de curățare care elimină depunerile de pe dinți și gingii și le poți folosi pentru a-ți face acasă o pudră pentru albirea dinților. În compoziția acesteia mai poți adăuga carbonat de calciu și uleiuri esențiale. Iată ce beneficii au aceste ingrediente pentru dinți:

Bentonită

Acest tip de argilă se expandează în contact cu apa. La fel ca un burete, pe măsură ce se expandează absoarbe și reține impuritățile de pe dinți, pe care apoi le elimină. De asemenea, conține calciu, magneziu și siliciu, minerale esențiale pentru sănătatea danturii.

Carbonat de calciu

Este un ingredient natural folosit adesea în produsele cosmetice.
Poate fi o sursă bună de minerale pentru dinți, având în același timp efect de albire și curățare.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele naturale folosite de foarte mult timp pentru albirea dinților, eliminarea mirosurilor neplăcute ale gurii și protejarea gingiilor. De asemenea, bicarbonatul este alcalin, ceea ce ajută la reducerea acidității din gură și la prevenirea apariției cariilor.

Uleiuri esențiale

Unele uleiuri esențiale au efect antibacterian, ceea ce înseamnă că elimină bacteriile nocive care duc la apariția mirosurilor neplăcute. Poți să folosești ulei esențial de mentă, arbore de ceai, portocală, salvie etc.
În același timp, uleiurile esențiale maschează gustul neplăcut al bicarbonatului de sodiu.

Cum să-ți faci pudră naturală pentru albirea dinților


Ingrediente:

1/4 cană cu bentonită
2 linguri cu bicarbonat de sodiu
1 lingură cu pudră de carbonat de calciu
10 picături de ulei esențial de mentă
10 picături de ulei esențial de cuișoare
borcan cu capac

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un bol mic ceramic și amestecă cu o spatulă de plastic sau lemn. Metalul poate afecta proprietățile argilei, de aceea nu este recomandat să folosești recipiente și ustensile din metal.
Pune pudra într-un borcan cu capac ermetic.

Mod de folosire:

Pentru a folosi pudra de albire, umezește periuța de dinți și presară puțină pudră deasupra.
Apoi spală-te pe dinți în mod normal. Păstrează borcanul cu pudra pentru albire într-un loc uscat și răcoros. Pudra pentru albire poate fi păstrată timp de o lună.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod