Naut

Alimente care ameliorează sindromul premenstrual

Femeile care se confruntă cu sindromul premenstrual pot să amelioreze aceste simptome dacă includ în dietă anumite alimente recunoscute pentru efectul lor calmant.
Semnele și simptomele sindromului premenstrual apar de obicei cu 7-10 zile înainte de menstruație, iar vârful de incidență este între 20 și 40 de ani. De obicei, la majoritatea femeilor manifestările dispar la începutul menstruației. Peste 150 de simptome sunt descrise în cadrul sindromului premenstrual. Numărul și intensitatea simptomelor cunoaște o mare variabilitate, fiind specifice fiecărei femei; în același timp intensitatea manifestărilor poate varia cu fiecare ciclu menstrual.

Printre cele mai frecvente manifestări ale sindromului premenstrual se numără:

  • Anxietate sau încordare;
  • Stare depresivă;
  • Modificări bruște ale dispoziției (furie sau iritabilitate);
  • Modificări ale apetitului și apetit crescut pentru anumite alimente;
  • Tulburări ale somnului (insomnie);
  • Oboseală;
  • Cefalee (durere de cap);
  • Dureri musculare sau articulare;
  • Balonare abdominală;
  • Constipație sau diaree;
  • Sensibilitatea sânilor;
  • Episoade de acnee.

Ca să scapi de aceste simptome supărătoare, iată care sunt alimentele recunoscute pentru faptul că ameliorează sindromul premenstrual:

Iaurtul

Datorită conţinutului ridicat în calciu, iaurtul ameliorează simptomele sindromului premenstrual. Potrivit unui studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health, femeile care au consumat patru porţii de iaurt degresat şi-au redus cu 50% intensitatea simptomelor supărătoare care apar înainte de menstruaţie.
Se pare că persoanele care se confruntă lunar cu sindromul premenstrual prezintă un dezechilibru al calciului în organism, iar prin suplimentarea acestui mineral se obţine o ameliorare a simptomelor.


Carnea de pui

Este o sursă importantă de vitamine din complexul B care au rolul de a reduce intensitatea simptomelor asociate sindrumului premenstrual, după cum arată un studiu apărut în British Medical Journal.


Nucile caju

Dacă te confrunţi cu sindromul premenstrual include în alimentaţia ta nucile caju. Acestea au un conţinut ridicat de zinc, un mineral care reduce intensitatea durerilor asociate sindromului premenstrual, după cum se arată într-un studiu apărut în American Journal of Epidemiology.


Năutul

Un alt aliment care te poate ajuta să ameliorezi simptomele sindromului premenstrual este năutul. Datorită conţinutului bogat în fier, năutul este recunoscut pentru efectul pe care-l are în combaterea simptomelor sindromului premenstrual.



Bananele

Pe lângă conţinutul bogat în potasiu şi magneziu, bananele conţin triptofan, o substanţă care este foarte folositoare dacă suferi de sindromul premenstrual. Prin urmare dacă vrei să combaţi aceste simptome supărătoare, include bananele în alimentaţia ta, în special înaintea menstruaţiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod