Bunicuţa ştie kung fu: La 94 de ani e expertă în arte marţiale! - VIDEO

O chinezoaică practică kung fu de peste nouă decenii şi îi învinge pe bărbaţii de două ori mai tineri decât ea. Femeia pune longevitatea şi rezistenţa sa fizică pe seama artelor marţiale.

Zhang Hexian are 94 de ani şi trăieşte în Liyang, în provincia Jiangsu din estul Chinei, unde a devenit un fel de maestră kung fu. Practică acest sport de nouă decenii, iar în tot acest timp şi-a rafinat tehnica şi mişcările la un nivel care îi permite să lupte cu adversari mult tineri şi să-i învingă.

Încă din copilărie a fost atrasă de artele marţiale, fiind îndrumată de tatăl său. Experienţa căpătată i-a întărit rezistenţa fizică şi mentală, iar acum, la o vârstă la care mulţi oameni abia reuşesc să se dea jos din pat, ea face din kung fu o rutină zilnică, relatează ziarul chinez People's Daily, citat de cotidianul britanic Daily Mail.

Zhang nu lucrează doar pe cont propriu, ci a creat şi o şcoală locală de kung fu, în care îi ajută pe copii şi pe tineri să descopere tehnicile acestor arte marţiale.

Ea a mărturisit că acest sport a ajutat-o să devină puternică şi să-i pună la respect pe cei care încercau să o agreseze. Pasiunea ei pentru kung fu s-a transmis şi generaţiilor următoare, fiul ei, Feng Chuanyin, fiind, de asemenea, un practicant neobosit.

Femeia, care e văduvă de mult timp, încurajează pe toată lumea să facă kung fu, măcar pentru puţin timp, pentru că este o experienţă care poate aduce multe beneficii şi schimbă în bine stilul obişnuit de viaţă, mentalitatea şi puterea fizică.




Foto: People's Daily

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod