8 obiceiuri de zi cu zi care îți distrug coloana vertebrală

Postura este crucială nu numai pentru sănătatea ta, ci și pentru bunăstarea ta emoțională.

A avea o postură corectă poate reduce oboseala, îți poate îmbunătăți starea de spirit și chiar poate ajuta persoanele care suferă de depresie. Dar, unele lucruri mici pe care le facem zi de zi pot afecta negativ coloana vertebrală.

Iată 8 obiceiuri zilnice aparent inofensive care îți distrug, de fapt, coloana vertebrală:


Porți geanta în fața corpului, peste un umăr


Purtarea unei genți care nu este echilibrată pe corp este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face pentru postura ta.

De asemenea, deși s-ar putea să fii tentată sp alegi cea mai mare geantă pentru a-ți putea căra toată viața în ea, cu cât geanta este mai grea, cu atât problemele pe care le poate cauza coloanei vertebrale vor fi mai mari.


Când porți geanta pe un umăr și greutatea nu este distribuită uniform, poate duce la leziuni la nivelul gâtului și umerilor, o postură incorectă și chiar dureri de cap.

Dacă nu ești pregătită să renunți la geanta ta preferată, măcar golește-o din când în când.

Vorbești la telefon fără ajutorul mâinii, ținându-l între ureche și gât


Să stai la birou ore în șir îți poate afecta negativ postura, dar felul în care stai nu este singurul lucru care îți poate distruge coloana vertebrală.

Ținerea telefonului între umăr și ureche te ajută să ai mâinile libere pentru a face alte activități simultan, dar, în cele din urmă, îți poate afecta spatele.

Gâtul și umerii tăi nu sunt meniți să rămână în această poziție pentru o perioadă lungă de timp, iar acest obicei poate încorda mușchii din partea superioară a spatelui, afectându-ți postura.

Lucrezi de pe un laptop


Deși laptopul îți permite să lucrezi oriunde, este mai bine să învingi tentația de a te scufunda într-un scaun.

Aplecarea și privirea în jos la ecran îți pot obosi mușchii și, în cele din urmă, pot duce la o postură greșită.


De fapt, privitul constant în jos la ecran îți poate încorda mușchii la fel de mult ca și cum ai purta o greutate pe umeri. (Citește continuarea pe pagina următoare)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod