8 obiceiuri de zi cu zi care îți distrug coloana vertebrală



Adaugi lapte în cafea


În timp ce laptele și alte produse lactate sunt considerate parte a unei diete sănătoase, aceste alimente pot provoca inflamații și pot agrava durerile de spate existente, care, la rândul lor, îți vor afecta postura spatelui.

De asemenea, cofeina poate crea un mediu perfect pentru durerile de spate și chiar poate duce la dureri cronice.

Calci des


Călcatul te face să te apleci peste masa de călcat, care la rândul său, îți poate afecta postura.

Dacă obișnuiești să calci des, folosește un scaun cu spătar înalt și pune-ți un prosop rulat la spate pentru a preveni cocoșarea.

Te învelești cu o pătură grea


În timp ce a dormi învelită cu o pătură mare și pufoasă te poate face să te simți confortabil, ridicarea și aranjarea acesteia atunci când faci patul necesită să te apleci și să-ți folosești mușchii.

Pentru a evita durerile de spate, optează pentru pături mai ușoare.


Joci tenis de câmp


Să joci tenis în mod regulat îți poate cauza dureri musculare.

Când îți miști constant mâna înainte și înapoi, poți pune presiune asupra articulațiilor coloanei vertebrale, provocând dureri de spate.

Pentru a preveni accidentările atunci când joci tenis, poartă pantofii potriviți cu o bună absorbție a șocurilor și asigură-te că faci încălzirea înainte de meci.

Porți ochelari


Purtarea ochelarilor greșiți poate provoca dureri ale gâtului, ceea ce, la rândul său, îți va afecta postura.

Când îți înclini capul pe spate pentru a privi prin partea interioară a lentilelor, îți încordezi mușchii gâtului, provocând dureri.

Pentru a preveni durerea, capul nu trebuie să se apropie prea mult de ecran și sunt necesare pauze regulate pentru a te întinde sau a te plimba.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod