Simptome ascunse ale problemelor cu rinichii

Problemele la rinichi sunt mai greu de depistat. Cei mai mulți nu știu de existența problemelor cu rinichii, cu excepția cazului în care problemele sunt deja în stadiile avansate.
Există o varietate de simptome care pot indica daunele renale. Din păcate, boala renală este progresivă. Este permanentă și ireversibilă odată ce problema este deja prezentă. Experții recomandă testele pentru rinichi anual. Iată câteva simptome ascunse ale problemelor cu rinichii!

Ce simptome ascunse indică prezența problemelor cu rinichii?


1. Ai pielea uscată și mâncărimi


Rinichii sănătoși rețin cantitățile potrivite de nutrienți de care are nevoie corpul tău. Rinichii elimină toxinele și deșeurile care pot afecta structura celulară, țesuturile, oasele și organele. Dacă rinichii sunt afectați, nu mai pot menține echilibrul nutrienților și elimina toxinele. Dacă observi că pielea ta se usucă sau dacă ai mâncărimi, ar putea fi vorba despre o problemă cu rinichii. Un rinichi nefuncțional poate duce la deshidratare cronică, în cadrul căreia organismul elimină mai multe lichide.
Când pierzi multe lichide corporale, pielea se usucă mai ușor. O afecțiune a rinichilor poate, de asemenea, să împiedice glandele să producă uleiuri naturale în mod eficient, aceste uleiuri menținând pielea hidratată și catifelată.

Pe măsură ce starea renală se înrăutățește, deșeurile din sânge continuă să se acumuleze. Acest lucru face ca mâncărimea, înroșirea și iritarea pielii să fie insuportabile. Evită băile cu apă fierbinte dacă ai pielea uscată, deoarece ar putea agrava problema. Aplică un hidratant imediat după ce ai făcut baie. Nu utiliza produse de îngrijire a pielii cu alcool.

2. Ochii sunt mereu umflați


Știai că bolile renale și problemele oculare sunt corelate? Dacă te trezești mereu cu ochii umflați, s-ar putea să fie un simptom al problemelor cu rinichii. Când ochii tăi sunt umflați, înseamnă că rinichii au scurgeri de proteine.
Filtrele organului nu funcționează corect, iar cantități mari de proteine nu sunt distribuite în mod corespunzător în organism. Această problemă poate fi, de asemenea, însoțită de alte simptome precum colesterolul ridicat, tensiunea arterială crescută, cheagurile de sânge de la nivelul picioarelor. 

3. Ai crampe musculare, mai ales noaptea


Nivelul de electroliți al corpului poate fi dezechilibrat dacă ai frecvent crampe musculare, în special în timpul nopții. Acest dezechilibru nu este cauza problemelor cu rinichii, ci mai degrabă consecința rinichilor bolnavi. Electroliții sunt compuși din minerale precum calciu, clor, magneziu, fosfat și potasiu. Îi obții din alimentele pe care le consumi și din fluidele pe care le bei, care echilibrează apa și acidul din corpul tău. Dacă nivelul de electroliți este prea mare sau prea mic, atunci apa și compoziția acidă din corpul tău se schimbă.
Este funcția rinichilor să reglementeze aceste schimbări. Un rinichi deteriorat nu va putea să facă eficient această funcție, așa că vei avea crampe musculare. 

4. Ai probleme cu somnul sau îți lipsește energia


Ceea ce te ține treaz noaptea poate fi cauzat de ce se întâmplă în organele interne. Te poți simți rău dacă ai prea multe toxine, din cauza unui rinichi deteriorat. Acest lucru este valabil și cu somnul. Atunci când rinichii nu pot filtra corect, atunci toxinele și deșeurile rămân în sângele tău. Dacă organismul nu este curat, este posibil să te confrunți cu un somn fragmentat în loc să ai un somn lung și odihnitor. Oamenii de știință au descoperit multe dovezi care corelează problemele cu somnul cu funcțiile renale problematice. În plus, persoanele care dorm mai puțin de cinci ore pe noapte, pot fi supuse unui risc mai mare de dezvoltare a problemelor cu rinichii.
Dacă rinichii nu își fac bine treaba, s-ar putea să te simți mai obosit și să nu te poți concentra. În timp ce lipsa de somn poate fi responsabilă pentru acest lucru, oboseala pe care o simți poate fi cauzată și de acumularea de toxine în organism. Și deficitul de celule roșii în sânge sau anemia poate cauza oboseală. Anemia poate indica, de fapt, o afecțiune a rinichilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod