Rozmarinul poate îmbunătăți memoria cu 75%


Rozmarinul este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute. Are nenumărate utilizări atât în bucătărie, cât și în medicina pe bază de plante.
Frunzele și florile de rozmarin au fost folosite ca medicamente de-a lungul timpului, pentru a îmbunătăți memoria. Shakespeare spunea că rozmarinul îți poate îmbunătăți memoria. Însă iată cum face acest lucru! 

Cum poate îmbunătăți rozmarinul memoria?


Rozmarinul protejează creierul de daune și de îmbătrânire. Unele pierderi de memorie sunt considerate o parte normală a îmbătrânirii. Rozmarinul protejează creierul într-o varietate de moduri pentru a minimiza daunele și pentru a încetini rata de îmbătrânire a celulelor creierului. Acesta crește fluxul de sânge către creier, care, la rândul său, furnizează creierului mai mult oxigen și mai mulți nutrienți.

Rozmarinul conține acid carnosic, care luptă împotriva radicalilor liberi la nivelul creierului. Conține acizi naturali care ajută la protejarea celulelor corpului și a ADN-ului de deteriorarea provocată de radicalii liberi. Compușii din planta de rozmarin împiedică descompunerea acetilcolinei, care este o substanță chimică ce face celulele creierului responsabile pentru memorie și raționament să comunice unele cu celelalte.

Mirosul rozmarinului poate îmbunătăți memoria


A fost realizat un studiu despre rozmarin, în care 2 grupuri de oameni au primit ulei esențial de rozmarin.
Un total de 66 de persoane a fost implicat în acest studiu. Acestea au fost repartizate aleatoriu în două camere, una parfumată cu rozmarin și cealaltă fără parfum. Rezultatele au fost remarcabile: oamenii au avut șanse de 60-75% să-și amintească diferite lucruri în camera parfumată cu rozmarin, în comparație cu persoanele care au fost în cealaltă cameră.

Cum să folosești rozmarinul?


Există multe modalități diferite prin care poți să îmbunătățești memoria cu rozmarin. Pune trei-patru picături de ulei esențial de rozmarin pe o bucată de țesut și lasă mirosul să se evapore în aer.
Alte utilizări și beneficii ale uleiului esențial de rozmarin includ:

- tratamentul artritei și al inflamației;
- calmarea stomacului și ameliorarea durerii cauzate de indigestie și crampe menstruale;
- reducerea anxietății, îmbunătățirea stării de spirit;
- eliminarea mătreții și a căderii părului;
- protecția împotriva deteriorării ADN-ului;
- îmbunătățirea circulației;
- detoxifierea ficatului;
- efecte calmante;
- efect analgezic;
- calmarea durerilor de cap;
- tonic pentru păr și piele;
- stimularea sistemului imunitar;
- prevenirea cancerului.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;