Cartofii dulci au de 1000 de ori mai multă vitamina A decât cartofii normali

Cartofii dulci există în mai multe varietăți de culori, adică portocalii, violet, galben și alb. Aceștia sunt bogați în caroten și conțin mult mai multă vitamina A decât cartofii albi. Iată de ce ar trebui să incluzi cartofii dulci în dieta ta!

Motivele pentru care ar trebui să incluzi cartoful dulce în alimentația ta


Te întrebi care este valoarea nutritivă a cartofilor dulci? Aceștia conțin vitaminele B2, B6, C și e, mangan, cupru, fier, folați, fibre, calciu, acid pantotenic, au un conținut scăzut de zahăr. Când vine vorba de proprietățile de vindecare ale cartofului dulce, acestea te vor uimi. Iată câteva dintre ele!

1. Reduce inflamația

Cartofii dulci au un conținut ridicat de antioxidanți, care sunt importanți în lupta împotriva inflamației, frecventă în boli precum artrita, guta și astmul.

2. Reduce durerea

Beta-carotenul prezent în cartoful dulce furnizează o putere antiinflamatorie, astfel încât acesta să poată ajuta pe cale naturală la reducerea durerii, în locul medicamentelor.

3.
Reglează nivelul de zahăr din sânge

Cartoful dulce este cunoscut pentru faptul că menține concentrația de zahăr din sânge și insulină la un nivel echilibrat și pentru faptul că reduce rezistența la insulină, ceea ce este ideal pentru diabetici.

4. Calmează tractul digestiv

Fibrele din cartofii dulci sunt cunoscute pentru accelerarea metabolismului, pentru îmbunătățirea digestiei, pentru reglarea mișcărilor intestinale și pentru prevenirea cancerului de colon.

5. Este benefic pentru fetus

Folații din cartoful dulce ajută la construirea celulelor și țesuturilor puternice pentru fetus.

6. Întărește sistemul imunitar

Consumul de cartofi dulci regulat este cunoscut pentru întărirea sistemului imunitar și pentru prevenția infecțiilor și virusurilor. 

7.
Scade riscul apariției accidentelor vasculare cerebrale și a problemelor cardiace

Potasiul prezent în cartofii dulci este un mineral care are puterea de a reduce riscul de accidente vasculare cerebrale și infarct miocardic prin echilibrarea electroliților și fluidelor din organism și prin îmbunătățirea funcției cardiace și a tensiunii arteriale.

8. Reduce stresul

Stresul excesiv poate avea un impact negativ asupra nivelului de potasiu, de aceea poate că ar trebui să consumi mai mulți cartofi dulci. Aceștia vor regla bătăile inimii și vor furniza mai mult potasiu. De asemenea, vor încuraja fluxul de oxigen către creier.

9.
Reduce crampele musculare

Atunci când organismul nu are suficient potasiu, ești mai expus la crampe musculare și potențiale răniri, mai ales dacă faci mișcare în mod regulat. Asigură-te că mănânci cartofi dulci pentru a crește nivelul de energie și pentru a scădea riscul de crampe.

Sfaturi suplimentare

Alege varietățile mai închise de cartofi dulci, deoarece acestea au un conținut mai mare de beta-caroten. Cartofii ar trebui să fie fermi la atingere și să nu aibă porțiuni verzi, deoarece acestea sunt toxice. Ține-i într-un loc deschis, întunecat și răcoros și, cel mai important, evită pungile de plastic și frigiderul.
Asigură-te că îi gătești în termen de 10 zile de când i-ai cumpărat. Aceștia pot fi preparați în același mod în care gătești cartofii albi. Coaja lor este extrem de hrănitoare, așa că o poți lăsa pe cartofi, dar asigură-te că îndepărtezi murdăria cu o perie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod