Cele mai dăunătoare alimente pentru metabolism

Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru metabolism? În esență, metabolismul este corelat cu procesele de utilizare sau de transformare a energiei în corpul nostru.
Metabolismul încetinește atunci când îmbătrânești. Nu toate produsele alimentare sunt create la fel. În timp ce unele alimente nu schimbă metabolismul, altele pot avea un impact negativ sau îl pot încetini. Acest lucru înseamnă că abilitatea ta de a arde calorii va scădea, deci nu trebuie să mănânci mult în timpul zilei. Însă este posibil să nu realizezi acest lucru și să te lupți să menții o greutate sănătoasă. Dacă vrei să ai un metabolism normal, există anumite alimente pe care trebuie să le eviți. Iată care sunt acestea!

Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru metabolism?


Uleiurile vegetale prelucrate


Uleiurile vegetale, cum ar fi cel de floarea-soarelui sau de rapiță, sunt unele dintre cele mai dăunătoare alimente pentru metabolismul tău. Acestea sunt surse importante de omega-6, care promovează inflamația.
Consumul acestora este corelat cu obezitatea. În plus, acizii grași omega-6 sporesc rezistența la insulină. Acesta este un proces prin care corpul uman transformă carbohidrații consumați în grăsimi. Grăsimile nesănătoase precum unele uleiuri vegetale distrug sistemul endocrin și tiroida. Energia redusă și metabolismul lent apar de obicei după consumul de alimente care conțin sau se prepară în uleiuri vegetale prelucrate.

Pâinea albă


Carbohidrații simpli, cum ar fi pâinea albă, sunt descompuși de organism, deoarece fibrele au fost eliminate în timpul procesării. Ca rezultat, corpul nu trebuie să ardă calorii suplimentare pentru a descompune astfel de alimente, încetinind astfel metabolismul.

Sarea de mare


Când vine vorba de cele mai dăunătoare alimente pentru metabolism, sarea de mare te poate surprinde. Clorura de sodiu cunoscută drept sare se ascunde într-o serie de alimente pe care le consumi.
Aceasta crește volumul sângelui, îngreunând funcția rinichilor. Atunci când aceste organe sunt încetinite, rata metabolică este mai lentă. Prin urmare, în loc să folosești sarea de mare, poți alege sarea de Himalaya sau cea iodată. Sarea iodată are un efect pozitiv asupra tiroidei și a metabolismului. Fără suficient iod, tiroida nu poate funcționa corect, iar corpului tău îi este mai greu să ardă grăsimile suplimentare.

Untul de arahide


Untul de arahide are multe beneficii, dar oamenii au tendința de a mânca prea mult. Arahidele ar putea fi sănătoase dacă ar fi consumate în cantități moderate. Cu toate acestea, sunt bogate și în acizi grași omega-6, pe care majoritatea îi consumă deja. Untul de arahide are adesea o ciupercă numită aflatoxină, care distruge sănătatea intestinală.
Iar atunci când o parte a corpului nu poate funcționa corect, restul corpului trebuie să muncească mai mult. În consecință, corpul tău nu poate digera produsele alimentare pentru a asigura metabolismului caloriile esențiale.

Sucul de fructe


Nu doar grăsimea din dieta ta este vinovată pentru caloriile suplimentare, ci și zahărul ascuns. Dacă bei prea mult suc de fructe, poți încetini metabolismul în câteva moduri: apariția poftelor alimentare, inflamație și oboseală. Sucurile de fructe care au prea mult zahăr sunt mult mai periculoase pentru organismul tău decât fructul care conține și fibrele din pulpă. Fibrele pot menține nivelul zaharurilor naturale echilibrat. Fără acestea, zaharurile naturale ajung direct în sânge, determinând o creștere a nivelului de zahăr din sânge.
Ca urmare, metabolismul tău este afectat.

Merele obișnuite


Știi deja cât de bune sunt merele pentru sănătatea ta. Cu toate acestea, există un anumit tip de fungicid utilizat pe fructele proaspete și legume, care duce la apariția kilogramelor în plus. Un fruct proaspăt se poate să nu te ajute să slăbești. Pentru a evita acest lucru, va trebui să limitezi expunerea la pesticide prin alegerea variantelor organice. În plus, trebuie să speli cu atenție toate fructele și legumele înainte de a le consuma.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod