Dacă ai aceste probleme de sănătate, nu consuma ghimbir

Ghimbirul este o plantă care este considerată de mulți oameni ca fiind benefică. Are un conținut bogat de substanțe nutritive esențiale și compuși bioactivi și ar trebui să facă parte din dieta ta dacă vrei să ai o sănătate fizică și mentală bună.
De-a lungul timpului a fost folosit ca un remediu natural, iar utilizarea sa datează din China Antică. Rădăcina de ghimbir este cea care se folosește pentru prepararea remediilor naturale. Dar dacă ai aceste probleme de sănătate, nu consuma ghimbir!

În cazul căror probleme de sănătate nu ar trebui să mănânci ghimbir?


Ghimbirul este o alternativă bună pentru medicamentele fără prescripție medicală atunci când vine vorba de tratarea răcelilor, gripei, inflamației și problemelor digestive. Cu toate acestea, există cazuri în care ar trebui să îl eviți.
Iată care sunt acestea!

1. Suferi de o afecțiune sanguină


Hemofilia este un tip de tulburare genetică, în cadrul căreia capacitatea de coagulare a sângelui este redusă la minimum și chiar și un prejudiciu mic poate provoca sângerare excesivă. Ghimbirul este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula fluxul sanguin, lucru perfect pentru diabetici, pacienții care suferă de boala Raynaud sau sunt obezi. Cu toate acestea, în cazul pacienților care suferă de hemofilie, ghimbirul poate suprastimula fluxul de sânge și poate crește riscul sângerărilor grave și al morții.

2. Ești subponderal


Ghimbirul poate stimula pierderea în greutate, iar acest lucru este perfect pentru persoanele care au nevoie, care vor să slăbească, diabetici și persoanele cu hipoglicemie. Pe lângă faptul că stimulează pierderea în greutate, are și puterea de a reduce nivelul de lipide.
În cazul persoanelor subnutrite, suprimarea apetitului și încurajarea eliminării grăsimii poate crește riscul de cădere a părului, reducerea masei musculare, problemele menstruale și deficiențele de vitamine.

3. Iei anumite medicamente


Ghimbirul poate schimba modul în care anumite medicamente reacționează în organism, în special medicamentele prescrise pentru hipertensiune și diabet. Alte medicamente care nu trebuie combinate niciodată cu ghimbirul includ anticoagulantele. Acest lucru este important, deoarece ghimbirul poate reduce tensiunea arterială și subția sângele, ducând la o interacțiune nedorită cu medicamentele. 

Există câteva alternative pentru ghimbir: piper Cayenne, ardei gras roșu, paprika.
Poți folosi aceste alternative și le poți combina cu diferite preparate și băuturi, pentru un gust asemănător cu al ghimbirului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod