Sănătate: 5 nutrienţi esenţiali fără de care intri în depresie

Deficitul de magneziu poate să favorizeze apariţia simptomelor supărătoare. Lipsa acestui mineral este cauzată de excesul de alcool, cofeină, sare şi zahăr.
Te confrunţi adesea cu anumite stări pe care le defineşti ca fiind o depresie uşoară? Descoperă cât de importantă este alimentaţia în prevenirea acestor simptome, deoarece este demonstrat faptul că lipsa anumitor nutrienţi pot să favorizeze instalarea depresiei.

Iată câţiva dintre nutrienţii care nu trebuie să-ţi lipsească:

1. Acizii graşi omega-3


Joacă un rol esenţial în buna funcţionare a creierului, în special când vorbim despre memorie, capacitatea de concentrare şi starea de spirit. Suplimentele cu omega-3 cât şi alimentele bogate în aceste grăsimi sănătoase sunt esenţiale în dieta zilnică pentru că te vor ajuta să previi apariţia stărilor depresive.
Foloseşte suplimente cu omega-3 şi asigură-te că incluzi în dieta zilnică cât mai multe surse de omega-3: somon, ton, sardine, macrou, halibut, hering, nuci româneşti, avocado, ulei de măsline extravirgin şi seminţe de in măcinate.


2. Vitamina D


Deficienţa de vitamina D poate conduce la apariţia depresiei, explică specialiştii care susţin că este esenţial să ne expunem pielea timp de 10 minute la soare. Aceasta este cea mai bună metodă pentru a ajuta corpul să sintetizeze vitamina D.
În unele situaţii, cum ar fi iarna şi toamna când soarele nu îşi face apariţia este recomandat să iei suplimente de vitamina D la recomandarea unui specialist.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • leoanelide pe 10 Mai 2015, 08:34
    depresia e o boala grava

    Alimentatia echilibrata e foarte importanta. E bun si laptisorul de matca pur pentru combaterea depresiilor. Am o prietena care il ia si se vede diferenta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod