Nu asimilezi vitamina D? 4 trucuri care ajută la o absorbție mai bună a acestui nutrient esențial

Un mare procent din adulți nu-și acoperă necesarul de vitamina D prin dietă, iar sănătatea microbiomului este afectată de această carență. Din fericire, există câteva trucuri care pot crește rata de absorbție a vitaminei D.
90% din ceea ce mancam se absoarbe in instestinul subtire. Sanatatea intestinului depinde de microbiom, adica de flora intestinala, compusa din organisme microscopice (bacterii, virusuri si ciuperci) care traiesc in intestine.

Flora sanatoasa din intestine, asa-numitele bacterii bune, ajuta digestia, sprijina functia imuna si are legatura chiar cu functia cognitiva si cu starea de spirit.

Pentru o absorbtie corespunzatoare a nutrientilor, un intestin sanatos are nevoie de diversitate microbiana, de o mucoasa intestinala sanatoasa (in care vitamina D joaca un rol-cheie, sprijinind functia imuna a mucoasei intestinale) si de nutrienti potriviti (de exemplu anumite grasimi si nutrienti precum vitamina D).

Legatura dintre vitamina D si sanatatea intestinului


Avand actiuni comune, precum sustinerea sistemului imunitar, asistarea absorbtiei de nutrienti (indeosebi calciul si fosforul, in cazul vitaminei D), nu-i deloc surprinzator ca vitamina D si intestinele au fost legate intrinsec in cercetarile din ultimele decenii, noteaza Mind Body Green.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod