Un expert în longevitate dezvăluie nutrientul important care le lipsește adesea femeilor

Atunci când corpul nostru experimentează un deficit – de minerale sau vitamine – se produce un dezechilibru care îți compromite starea de bine și cauzează diverse afecțiuni. Cel despre care vorbim este cel mai comun în rândul femeilor.
Cateva vitamine si minerale au devenit si mai populare in timpul pandemiei de Covid-19, pentru ca se spune ca sunt cruciale pentru construirea unei imunitati „de fier”. Printre acestea se numara vitamina D, magneziul, omega-3 si vitaminele din grupul B. Biologul si expertul in longevitate Gil Blander este de acord ca avem nevoie de toate acestea, insa mai exista un nutrient esential pentru buna functionare a organismului, despre care oamenii nu vorbesc la fel de mult.

„Am fost foarte surprins sa constat cate femei au lipsa de fier – mai ales femeile active, care fac exercitii fizice, precum si femeile aflate la premenopauza.
Cele mai multe habar nu au ca sufera de acest deficit, dar se simt foarte obosite si au o imunitate scazuta”
, a explicat expertul pentru Mind Body Green.

De ce foarte multe femei sufera de deficit de fier


Deficitul de fier afecteaza aproximativ 25% din populatia globala, iar majoritatea oamenilor afectati sunt femei. Asta pentru ca lipsa fierului este asociata cu sangerarile menstruale abundente si cu sarcinile (bebelusul in crestere are nevoie de cantitati mari de sange, pe care il preia de la mama).
Desigur, acestea nu sunt singurele cauze ale deficitului de fier (altele includ nutritie inadecvata sau anumite afectiuni medicale), dar are sens de ce statisticile sunt mai mari la femei.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod