Esti tot timpul obosita? Afla de ce!

Stilul de viata


Dincolo de problemele medicale, oboseala este cauzata de un stil de viata haotic. Orele insuficiente de somn sunt principala cauza a oboselii.

Dar, spun specialistii betterhealth.vic.gov.au, si prea multe ore de somn pot fi daunatoare. Persoanele care dorm mai mult de 11 ore pe noapte pot simti acut nevoia de a dormi de-a lungul zilei.

Alimentatia deficitara este o alta cauza a lipsei de energie si a senzatiei permanente de oboseala. Inlocuirea meselor cu alimente precum ciocolata, batoane sau bauturi energizante este una dintre principalele greseli.

Astfel de alimente ofera energie pe termen scurt, prin concentratiile mari de zahar sau cofeina pe care le contin si priveaza organismul de substante nutritive care ii pot oferi energia de a functiona la capacitati normale.

Desi numeroase persoane sunt de parere ca exercitiile fizice nu fac altceva decat sa ne epuizeze energia, efectul lor este fix invers. Activitatea fizica contribuie la cresterea nivelului de energie, imbunatateste calitatea somnului si contribuie la eliminarea depresiei, o alta cauza a oboselii.

Cauzele psihologice


Senzatia de epuizare poate avea cauze mai profunde decat cele legate de stilul de viata sau decat cele de natura medicala. Creierul controleaza intregul organism, iar emotiile puternice ne pot epuiza.

Depresia este una dintre principalele cauze pentru care persoanele perfect sanatoase se pot simti obosite. O stare generala proasta cauzata de diverse probleme este capabila sa iti "absoarba" o mare parte din energie.

Asa cum spuneam mai sus, exercitiile fizice pot oferi un important ajutor in cazul depresiei. De fapt, studii efectuate de-a lungul timpului au evidentiat faptul ca lipsa activitatii fizice poate declansa depresia.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camelia hutu pe 19 Mar 2009, 12:18
    dreptu

    ce drepturi are in Romania un bolnav de tuberculoza?/Va rog sa ma scuzati daca nu e legata intrebarea de tema de mai sus dar cred ca oboseala poate fi si din cauza acestei boli/.In afara de concediu medical si tratament gratuit.Poate imi raspunde si mie cineva care stie si va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod