Esti tot timpul obosita? Afla de ce!

Cauzele medicale


Potrivit webmed.com, daca oboseala severa dureaza mai mult de doua saptamani, este cazul sa te prezinti la medic pentru ca poti avea de-a face cu una dintre problemele de sanatate de mai jos:

Anemie - scaderea concentratiei de hemoglobina din sanage, o substanta care transporta oxigenul catre tesuturi, aflata in celulele rosii.

Probleme ale inimii precum cardiopatie ischemica sau insuficienta cardiaca limiteaza cantitatea de sange oxigenat care ajunge la muschi, creier si in restul corpului.

Boli metabolice, printre care si diabetul, in cazul carora zaharurile raman in sange, in loc sa ajunga la celule, unde sunt transformate in energie.

Probleme ale glandei tiroide, ai carei hormoni regleaza modul in care organismul isi foloseste energia.

Hipotiroidismului (o cantitatea prea mica de hormoni tiroidieni este eliberata de glanda tiroida) are ca simptome oboseala, slabiciune fizica, letargie, crestere in greutate, depresie, probleme de memorie, constipatie, piele uscata, intoleranta la frig, par subtire si fragil, unghii casante si piele cu o tenta galbuie.

In cazul hipertiroidismului, simptomele sunt oboseala, scaderea in greutate, ritm cardiac accelerat (tahicardie), intoleranta la caldura, transipratie excesiva, irascibilitate, anxietate, slabiciune musculara si marirea glandei tiroide.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camelia hutu pe 19 Mar 2009, 12:18
    dreptu

    ce drepturi are in Romania un bolnav de tuberculoza?/Va rog sa ma scuzati daca nu e legata intrebarea de tema de mai sus dar cred ca oboseala poate fi si din cauza acestei boli/.In afara de concediu medical si tratament gratuit.Poate imi raspunde si mie cineva care stie si va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod