6 moduri prin care poți ameliora alergiile de primăvară

Alergiile reprezintă un pericol real pentru sănătatea noastră, dar și pentru stilul de viață.
Cel mai bun mod de a lupta impotriva simptomelor alergice sezoniere este de a le preveni. Inainte ca acestea sa poata declansa o reactie alergica ce poate duce la soc anafilactic, putem evita pe cat posibil factorii declansatori. Printre acestia se numara acarienii de praf, parul, saliva si urina de animale, sporii mucegaiului si polenul.

Insa este primavara si vorbim de alergiile de sezon, care debuteaza la jumatatea lunii martie si se sfarsesc abia in luna iunie. Printre factorii declansatori principali se numara polenul copacilor si arbustilor.

Putem incerca sa evitam contactul cu ei prin tinerea ferestrelor inchise, precum si schimbarea hainelor mai des sau un dus rapid imediat cum am intrat in casa.

Deoarece simptomele alergiilor pot aparea cu intarziere, este important sa incepi tratamentul din timp (2-4 saptamani inainte de aparitia simptomelor).

Cum poti ameliora alergiile de primavara


Irigare nazala


Ai nevoie de un irigator special (il gasesti in farmacii), de o jumatate de lingurita de sare fara iod (sarea de mare), apa filtrata la temperatura camerei si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Amesteca ingredientele intr-un recipient, asaza-te deasupra chiuvetei, lasa capul intr-o parte si introduce irigatorul intr-una din nari.
Apasa usor pe irigator pentru ca solutia sa poata iesi pe cealalta nara. Repeta procedeul si pentru cealalta nara.

Acupunctura


Rezultatele tratamentului cu acupunctura in alergii s-au dovedit a fi un adevarat succes. Insa, ca si in cazul altor boli tratate cu acupunctura, rezultatele sunt mai lente decat atunci cand inghiti un antihistaminic. Pe de alta parte, se pare ca odata rezolvate, problemele (alergiile) tind sa nu mai reapara. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod