Cum te asiguri că suplimentele tale cu vitamina C se absorb eficient

Suplimentele sunt complicate. Trebuie să știi care sunt potrivite pentru tine, ce marcă să cumperi și să înțelegi cum funcționează acestea, ca să fii sigură că organismul tău va absorbi nutrienții necesari.
In cazul vitaminei C, lucrurile sunt si mai nuantate. De vreme ce aproape jumatate dintre adulti sufera de deficit, conform studiilor, este clar ca trebuie sa cunosti ce poti face pentru ca organismul tau sa beneficieze de acest nutrient care sprijina sistemul imunitar.

Cum foloseste corpul vitamina C


Desi este sinonima cu sustinerea sistemului imunitar, vitamina C face mult mai mult, scrie Mind Body Green. „Vitamina C este o vitamina solubila in apa care serveste si ca antioxidant. Sustine mai multe functii importante ale organismului – inclusiv functionarea optima a sistemului imunitar, vindecarea tesuturilor, formarea colagenului, mentinerea sanatatii oaselor si a cartilagiilor si absorbtia optima a fierului”, explica Alexander Michels, coordonator de cercetare clinica la Institutul Linus Pauling de la Universitatea de Stat din Oregon.

„Gratie capacitatii sale antioxidante, ajuta si la combaterea stresului oxidativ al organismului”, adauga specialistul.

Cum este absorbita vitamina C


„Vitamina C este absorbita in intestinul subtire, unde un grup de diferite proteine o preiau”
, explica Michels.
Foarte simplu. Si atunci care-i problema cu absorbtia acestei vitamine? Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod