Cum să nu mai sărezi prea puțin sau în exces preparatele atunci când gătești – 5 trucuri de la un bucătar

Micile trucuri și reguli pe care le putem învăța de la experți ne pot face viața mai ușoară.
Iar cand vine vorba despre abilitatile culinare, nimic nu este mai important decat folosirea cantitatii perfecte de sare in preparatele tale. Christopher Arturo, bucatar chef si instructor in cadrul Institutului de Educatie Culinara din Statele Unite, a dezvaluit pentru wellandgood.com cateva trucuri pe care le poti folosi pentru a nu adauga niciodata prea multa sau prea putina sare.

Inainte de toate, este important sa-ti amintesti ca nu ar trebui sa consumi mai mult de 2,3 miligrame de sodiu pe zi, ceea ce inseamna aproximativ o lingurita de sare.
„Un consum ridicat de sodiu poate sa agraveze unele afectiuni, contribuie la retentia de fluide si poate provoca cresterea tensiunii arteriale. Toate acestea pot, la randul lor, sa duca la alte probleme de sanatate precum afectiuni cardiace, infarct si probleme la nivelul rinichilor”, declara medicul Melissa Rifkin pentru wellandgood.com.

Alimentele semipreparate si cele de tip fast-food pot contine o cantitate ridicata de sodiu, nu doar prin adaosul de sare, ci si prin aditivi alimentari precum monoglutamatul de sodiu.
Atunci cand gatesti acasa poti controla mult mai bine cantitatea de sare adaugata in mancare. Este o oportunitate de a folosi sarea cu moderatie si de a profita la maximum de puterea unor condimente precum curcuma, pudra de usturoi, piperul si multe altele.

Cum sa sarezi perfect mancarea de fiecare data, potrivit unui bucatar chef:


Planifica din timp


Poate ca ti se pare exagerat sa faci un plan legat de adaugarea sarii in mancare. Dar potrivit bucatarului chef Arturo, sa-ti faci un plan din timp este cea mai simpla modalitate de a folosi cantitatea ideala de sare.
„Gandeste-te la ceea ce prepari si la procesul folosit pentru a determina cand si cata sare sa adaugi”, spune Arturo. De exemplu, atunci cand prepari o friptura cu sos, daca adaugi sare in sos inca de la inceput, acesta va fi mult prea sarat pe masura ce lichidul scade la fiert. Pe de alta parte, daca prepari legume la tigaie, poti sa sarezi inca de la inceput fara sa-ti faci griji ca legumele vor deveni prea sarate. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod