Sănătate. Ai probleme cu digestia? 5 simptome pe care nu trebuie să le ignori


Arsurile în capul pieptului nu sunt ceva normal. Descoperă de la un medic specialist ce alte nereguli trebuie să te îngrijoreze!
Stres, mese dezechilibrate, tulburări de somn. Toate sunt situații cu care se confruntă mulți români după vacanță, odată cu revenirea la serviciu. Iar consecințele nu întârzie să apară: dureri de cap, disconfort abdominal, stări de nervozitate.

Automedicația este la ordinea zilei, vizita la medic este deseori amânată. Însă consultul devine obligatoriu în cazul unor simptome care persistă zile în șir și nu cedează.

Iată ce ar trebui să te trimită la cabinetul unui specialist!


1. Durerea abdominală


Aceasta poate fi consecința unui abuz alimentar, a unei perioade solicitante sau a unei toxiinfecții alimentare. Însă poate fi vorba despre un ulcer, dat de infecția cu Helicobacter Pylori. “Este o bacterie cu care “trăiesc” jumătate dintre oameni.
Însă doar în anumite condiții, poate duce la ulcer. În cazul în care medicul suspectează infecția, vă poate recomanda testul de respirație la uree marcată sau INFAI, total neinvaziv. Are o acuratețe de 98%, unică pe piață”
, spune medicul Dan Andronesi, coordonatorul clinicii OK Medical București.


2. Arsurile în capul pieptului


Acestea apar la persoanele care se confruntă cu refluxul gastric, generat de excesul ponderal, mesele târzii, consumul de cafea, ciocolată, grăsimi și condimente iuți.
Dacă senzația de arsură apare de cel puțin două ori pe săptămână, pe o perioadă lungă, vizita la medic se impune pentru că, în timp, acizii gastrici duc la inflamarea stomacului și duodenului și la probleme respiratorii.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;