Lucruri pe care trebuie să le înveți singură

Există nenumărate lecții de viață pe care le poți învăța de la cei din jurul tău. În același timp, există și lucruri pe care trebuie să le înveți singură.
Poate fi dificil, poate că vei vrea să renunți de multe ori, dar tu ești singura persoană care te poate convinge să mergi mai departe și să înveți ceea ce trebuie. Iată ce lucruri trebuie să înveți singură!

Ce trebuie să înveți singură?


1. Trebuie să înveți să fii puternică. 


Puterea este cea care ajută oamenii să nu renunțe și să meargă mai departe în nenumărate situații. Adevărul este că cei mai puternici oameni cad foarte mult și nu reușesc întotdeauna să facă ceea ce și-au propus, dar supraviețuiesc de fiecare dată. Puterea este câștigată din toate încercările, din viață, din momentele în care faci față fricilor, din perseverența de a te ridica de fiecare dată după ce ai căzut.
Doi oameni nu vor avea niciodată asemenea putere, deoarece nu au aceeași experiență. Cu toții avem limitele noastre, dar puterea noastră cea mai mare este descoperită atunci când limitele sunt încercate și testate. Trebuie să înveți ce înseamnă puterea pe cont propriu.

2. Trebuie să înveți să fii fericită.


Fericirea nu este ceva ce poți cumpăra sau câștiga. Este o stare de spirit. Uneori, oamenii cred că vor fi fericiți dacă obțin un anumit loc de muncă, dacă se mută într-un anumit loc sau dacă sunt cu o anumită persoană. Dar lucrurile nu funcționează astfel. Fericirea este o stare de spirit pe care o alegi în ciuda tuturor dificultăților cu care te confrunți.
Chiar în cele mai dureroase evenimente ale vieții, este o alegere pe care o poți face. Fericirea nu este pretențioasă și nu ignoră suferința, ci este alegerea de a fi recunoscătoare și de a-ți număra binecuvântările în ciuda suferințelor. Dar trebuie să fii fericită pe cont propriu.

3. Trebuie să înveți să ierți.


Iertarea este una dintre cele mai dificile lecții, deoarece suferința este parte din natura existenței. Cel mai greu ne este să îi iertăm pe cei care sunt aproape de noi, pe oamenii pe care îi iubim cel mai mult. Cei care știu la ce suntem vulnerabili ne pot răni foarte tare. Iar imperfecțiunea umană îi face susceptibili la acest lucru. Dar iertarea te eliberează, deoarece tu te simți constrâns atunci când nu ierți.
Iertarea nu este doar pentru cel care greșește, este și pentru cel căruia i s-a greșit. Trebuie să înveți să ierți pe cont propriu.

4. Trebuie să înveți să te iubești.


Iubirea de sine este o enigmă. Pe de-o parte, există multe moduri în care ești o persoană minunată și în care îi inspiri pe alții. Dar, de asemenea, ai lipsuri și neajunsuri care te determină să îți pui la îndoială valoarea de sine și te fac să te gândești dacă ești suficientă pentru alții și pentru tine. Când te iubești, accepți și binele și răul, indiferent de cât de imperfectă ești. Frumusețea ta este mai importantă decât imperfecțiunile tale. Dar trebuie să înveți să te iubești pe cont propriu.

Ar trebui să înveți toate aceste lucruri și să îi ajuți și pe alții să le acorde prioritate.
Nu vei fi întotdeauna pe cât de puternică, fericită sau înțelegătoare precum ți-ai dori. Și nu te vei iubi întotdeauna. Așa că probabil că cea mai importantă lecție pe care o vei afla este că îți vei petrece toată viața învățând aceste lucruri. Cel mai important lucru? Nu renunța niciodată și încearcă în fiecare zi să fii cea mai bună variantă a ta, o persoană mai bună și mai atentă la cei din jurul său.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod