Poate cofeina să stimuleze creșterea părului? Ce spun specialiștii

Poate cofeina să stimuleze creșterea părului? Ce spun specialiștii

Este de nelipsit din ritualul tău de dimineață și singurul lucru care te trezește când abia îți poți ține ochii deschiși. Dar cofeina are în prezent un nou rol, care ia cu asalt industria cosmetică.
Vei găsi o mulțime de produse pentru îngrijirea părului care conțin cofeină, de la șampoane, balsam, măști și până la tratamente sub formă de fiole și serumuri. Se numără printre ingredientele lăudate ca fiind remedii miraculoase împotriva căderii părului, însă cât este de adevărat?

Se pare că noua obsesie pentru cofeină în industria cosmetică pentru îngrijirea părului are la bază dovezi științifice care îi susțin beneficiile. 

În primul rând, cofeina stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului, potrivit tricologului (specialist în sănătatea părului) Bridgette Hill, citat de cosmopolitan.com.
De ce este importantă circulația sanguină la nivelul scalpului? Pentru că are rolul de a transporta oxigenul și nutrienții de care foliculii de păr au nevoie pentru a se menține sănătoși. 

Citește și -Suplimentele alimentare care combat căderea părului: cât sunt de eficiente și ce să alegi


Dacă nu primesc suficient oxigen sau substanțe nutritive - ceea ce se poate întâmpla în special din cauza factorilor genetici sau a dietei - foliculii de păr sunt afectați, slăbiți și într-un final mor, ducând la căderea părului.

Cum combate cofeină căderea părului?


Cofeina combate în mod natural dihidrotestosteronul (DHT), hormonul responsabil pentru căderea părului, spune medicul dermatolog Dhaval Bhanusali. DHT afectează în special bărbații, însă mai rar poate afecta și femeile. 

De asemenea, cofeina stimulează creșterea părului, putând fi un tratament preventi, dar și unul care te va ajuta să ai un păr mai des și mai sănătos.
Cofeina are rolul de a încetini sau stopa procesul de cădere a părului, însă nu poate reactiva foliculii de păr care au murit. De fapt, nicio altă substanță sau tratament nu poate face acest lucru. De aceea cofeina ar trebui folosită de la primele semne de cădere a părului, ca un tratament preventiv și de menținere.

Cât timp trebuie să folosești cofeina pentru a stimula creșterea părului?


La fel ca în cazul celor mai multe ingrediente cosmetice, perseverența este esențială și atunci când folosești cofeina pentru a stimula creșterea părului. Produsele pe bază de cofeină au nevoie de aproximativ trei luni de utilizare continuă pentru ca rezultatele să devină vizibile.
Consumul de cafea nu are același efect asupra părului ca aplicarea topică a cofeinei.

Dacă nu vrei să folosești produse cosmetice pe bază de cofeină, poți încerca tratamentele și măștile cu cafea pe care ți le poți face acasă. Clătește-ți scalpul și părul cu o infuzie concentrată de cafea fără zahăr și las-o să acționeze timp de câteva minute. Cafeaua poate fi folosită și pentru a nuanța în mod natural părul, cu excepția cazului în care ai părul blond sau alb.

Un tratament simplu pentru scalp se poate face folosind câteva linguri de cafea instant, dizolvate cu puțină apă.
Aplică pasta obținută pe scalp și las-o să acționeze timp de o jumătate de oră, apoi clătește-te.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod