Cum să folosești cartofii ca să tratezi acneea

Cum să folosești cartofii ca să tratezi acneea

Coșurile se numără printre cele mai enervante imperfecțiuni ale tenului.
Apar când te aștepți mai puțin, uneori pot fi dureroase, iar dacă ai obiceiul greșit de a le stoarce, te poți alege cu cicatrici permanente pe piele.

Principalele cauze ale apariției coșurilor sunt porii blocați, în interiorul cărora se acumulează sebum și celule moarte de piele. Se formează astfel puncte negre sau comedoane. Atunci când bacteriile se dezvoltă în interiorul acestora, rezultatul este o infecție în interiorul lor, care duce la inflamare și la apariția coșurilor.

În afara tratamentelor clasice pentru acnee, poți încerca și remediile naturiste, folosind ingrediente naturale pe care în mod sigur le ai deja în casă. Un astfel de remediu eficient, dar mai puțin cunoscut este tratamentul cu cartofi cruzi.
Cartofii conțin substanțe cu efect antiinflamaor, ceea ce înseamnă că te ajută să reduci inflamația cauzată de bacteriile din interiorul coșurilor.

Un cartof conține 70% din necesarul de vitamina C al pielii, ceea ce stimulează producția de colagen, dar și vitamine din grupul B, care sunt esențiale pentru o piele sănătoasă. Datorită faptului că are un conținut bogat de niacină, cartoful poate uniformiza culoarea pielii, estompând petele pigmentare.

Este foarte simplu să încerci tratamentul cu cartofi pentru acnee. Nu are efecte secundare, dar este extrem de important să respecți unele reguli de bază. În primul rând, este esențial să cureți cartoful de coajă, să îl speli foarte bine înainte de a-l folosi și să te speli pe mâini cu apă și săpun înainte de aplicare.
Pentru că pot fi acoperiți cu pământ, cartofii ar putea să agraveze coșurile dacă nu urmezi aceste reguli de igienă.

Iată cum să folosești cartofii ca să tratezi acneea:


Pasul 1
Spală bine un cartof și curăță-l de coajă. După ce l-ai curățat, spală-l bine sub jet de apă. Taie apoi cartoful în felii subțiri.

Pasul 2
Masează tenul curat, proaspăt spălat, cu câte o felie de cartof. Folosește o nouă felie pentru fiecare zonă a feței astfel încât să eviți răspândirea bacteriilor. Cartoful va exfolia delicat pielea, eliminând celulele moarte.

Pasul 3
Pune câte o feliuță de cartof pe fiecare coș în parte și lasă să acționeze timp de cinci, zece minute. Efectul antibacterian al cartofului va reduce numărul bacteriilor care cauzează apariția coșurilor.
De asemenea, cartoful are proprietăți astringente și antiinflamatoare, ceea ce va accelera vindecarea coșurilor.

O altă modalitate de a folosi cartofii pentru a trata acneea este includerea lor în măștile faciale. Pune o jumătate de cartof în blender și mixează bine, până obții o pastă. Adaugă făină de ovăz sau zaț de cafea astfel încât să obții o mască de consistența dorită. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze aproximativ zece minute, apoi clătește-te.

Și zeama de cartofi te poate ajuta să tratezi coșurile. Pisează un cartof în blender, stoarce zeama și aplic-o pe ten folosind o dischetă demachiantă din bumbac. Lasă zeama de cartofi să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Măștile și tratamentele pentru piele cu cartofi se prepară înainte de folosire și se folosesc imediat.
Cartofii se oxidează rapid (capătă acea culoare închisă) și își pierd în acest fel proprietățile benefice. Dacă ți-a mai rămas mască pentru față din cartofi sau zeamă de cartofi, nu o păstra la frigider, ci arunc-o. Prepara alta proaspătă chiar înainte de folosire.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod