10 motive pentru care nu mai face sex cu tine. Infidelitatea nu e unul dintre ele!

Multe femei încep să-şi pună întrebări cu privire la viitorul relaţiei când viaţa sexuală trece printr-o pasă proastă.
Multe femei încep să-şi pună întrebări cu privire la viitorul relaţiei când viaţa sexuală trece printr-o pasă proastă. Dacă te gândeşti imediat că nu te mai găseşte atrăgătoare sau că este infidel şi te apuci să-i tai cravatele, ignori probabil una dintre celelalte variante mai plauzibile, 10 motive pentru care nu mai face sex cu tine.
 

1. Scăderea nivelului de testosteron

 
Dacă partenerul tău suferă de una dintre afecţiunile care au ca efect scăderea nivelului de testosteron, efectul de libido scăzut va fi observat de amândoi. Nu uita că nivelul acestui hormon scade o dată cu vârsta, iar andropauza poate fi un prag important în viaţa sexuală a bărbaţilor.
 

2. Tratamente medicamentoase

 
Pofta de sex îi poate fi tăiată şi de unele tratamente medicamentoase. Efectul cel mai puternic asupra dorinţei sexuale îl au medicamentele antidepresive şi cele prescrise pentru hipertensiune arterială.

3. Oboseala

 
În adolescenţă, somnul este rareori mai preţios ca sexul pentru bărbaţi, dar mai târziu oboseala poate fi un motiv important pentru ca nu mai este dispus să facă sex. Dacă partenerul tău este extenuat, oferă-te să faci tu un efort mai mare şi uneori va accepta propunerea.
 

4. Stresul cotidian

 

Indiferent de sursele stresului, atunci când partenerul stă în tensiune mai multe ore pe zi este mai puţin dispus să facă sex, chiar dacă această activitate plăcută în cuplu ajută la reducerea nivelului de stres.

 

5. Depresia şi anxietatea

 
Dacă observi că este tot mai deprimat sau anxios, nu-i crea o angoasă suplimentară cu reproşurile tale. Ceea ce poţi face este să-l convingi să accepte ajutor de specialitate pentru aceste probleme, care pot avea efecte foarte negative asupra libidoului.

6. Certuri în cuplu

 
Unele cupluri se împacă prin sex, altele ţin la supărare şi evită intimitatea după o supărare. Dacă te cerţi permanent cu partenerul sau îl cicăleşti, dorinţa lui de a face sex scade. Unii bărbaţi decid să nu facă sex cu aceeaşi agresivitate pasivă a unor femei supărate, în timp ce alţii nu se pot excita fizic când trec printr-un conflict în cuplu.
 

7. Excesul de masturbare

 
Nu se poate trăi doar din fast food, fără o masă bună din când în când, dar masturbarea poate fi un înlocuitor rezonabil pentru sex în cazul multor bărbaţi. Orgasmul nu are aceeaşi intensitate, dar dacă sexul cu tine implică prea mult efort, se va resemna cu masturbarea.
 

8. Lipsa de afecţiune din partea ta

 
În absenţa semnelor zilnice de afecţiune din partea ta, libidoul îi poate scădea în timp partenerulio. Surprinde-l cu atingeri şi săruturi şi nu lasă intimitatea fizică să dispară.

9. Alergii agravate

 
Problema alergiilor este mai pregnantă primăvara, însă dacă partenerul tău suferă de mai multe alergii, nu va fi încântat să facă sex atunci când îi curge nasul şi îi lăcrimează ochii. Trimite-l la alergolog pentru a rezolva problema, înainte să te superi pe el.
 

10. Probleme erectile

 
Ca şi în cazul altor probleme de sănătate, unii bărbaţi preferă să evite contextul neplăcerilor în loc să meargă la medic pentru a rezolva situaţia. Dacă a avut probleme erectile sau de ejaculare prematură la ultimele partide şi acum îşi caută scuze pentru a evita sexul, este foarte posibil că partenerul tău suferă de o disfuncţie sexuală, pe care nu este pregătit să o accepte.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mircea pe 5 Mai 2013, 11:24
    Punctul 7 e valabil

    Nu neaparat excesul de masturbare, ci masturbarea propriu-zisa poate fi un motiv. Mai ales ca, uneori, orgasmul prin masturbare e mai intens, mai la indemana. E mai simplu, mai placut, fara complicatii. Recunosc, si eu practice de ceva (lunga) vreme, si sunt multumit. :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod