Spionaj și modă: O agentă a serviciilor secrete, sexy pe podiumul de prezentare

Femeia care a dat peste cap contraspionajul american și a tulburat relațiile dintre SUA și Rusia a devenit o persoană publică. Ea și-a făcut debutul pe catwalk anul trecut, iar weekendul trecut s-a întors pe podiumul de prezentare, în a doua zi a Săptămânii Modei, desfășurată la Moscova.

Anna Chapman este cel mai bun exemplu despre ce este în stare spionajul rus. Moștenitor al vechii școli de spionaj KGB, actualul serviciu secret rus, FSB, a perfecționat modul prin care își infiltrează oamenii în Occident.

Anna a reușit să avanseze atât de mult, încât i-a uimit pe membrii serviciilor secrete americane. Încă puțin și ar fi fost un pericol letal pentru Statele Unite. După ani de filaj, ea a fost prinsă la New York, unde aparent ducea viața unei persoane normale, și expulzată în Rusia.

Femeia care a dat peste cap contraspionajul american și a tulburat relațiile dintre SUA și Rusia a devenit o persoană publică. Rușii sunt mândri de ea și o apreciază pentru modul în care și-a servit țara. Iar aparițiile ei sunt notabile. Ea și-a făcut debutul pe catwalk anul trecut, iar weekendul trecut s-a întors pe podiumul de prezentare, în a doua zi a Săptămânii Modei, desfășurată la Moscova.

Ea a smuls ropote de aplauze, iar presa apreciază că ea are toate calitățile pentru a rămâne în această industrie: e frumoasă, faimoasă și are o stăpânire de sine pe care doar agenții secreți o dețin.

De la revenirea ei în Rusia, acum doi ani, Chapman a făcut tot posibilul pentru a ieși în evidență, relatează cotidianul britanic Daily Mail. Ea s-a remarcat anul trecut, când a apărut pe podiumul de la Săptămâna Modei cu un pistol adevărat. În timp ce prezenta colecțiile designerilor Ilia Shiyan și Iana Rudkovskaia, Anna i-a pus pistolul la gât cântărețului și modelului Dima Bilan - un scenariu neașteptat și spectaculos care a impresionat asistența.

Anul acesta, ea a fost recrutată - ca să folosim un termen care îi e familiar - de brandul francez I Love Fashion, dar a optat pentru o prezentare mai puțin teatrală. Anna a purtat o pereche de pantaloni mulați și o geacă de piele modernă din colecția de toamnă-iarnă.

La 30 de ani, Anna Chapman poartă încă numele fostului ei soț de care a divorțat. Ea a trăit nouă ani în America, unde cultiva relații cu persoane importante din mediul academic, dar și cu oameni de afaceri și politicieni. În Rusia a încercat mai multe experiențe, printre care modeling, politica și jurnalismul.

28 Martie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod