Veste amară pentru Susan Boyle: Cântăreața britanică are diabet de tip 2

Artista în vârstă de 52 de ani este dependentă de ciocolată, dar medicul i-a interzis să mai mănânce dulciuri.

Cântăreața scoțiană care a devenit celebră la emisiunea "Britain's Got Talent" trebuie să renunțe la obiceiul de a mânca dulciuri dacă vrea să-și amelioreze starea de sănătate.

Un prieten al vedetei a declarat că, după ce a fost diagnosticată cu diabet de tip doi, ea își ține boala sub control, urmând medicamentația prescrisă. "Susan urmează cu sfințenie recomandarirle doctorului. Acum, ea poate să controleze situația cu pastilele pe care le ea", a declarat acesta pentru tabloidul Sunday Mirror.
Potrivit ziarului citat, Susan ia metformin, un medicament care mărește nivelul de insulină absorbită de celule.

Apropiații cântăreței au avertizat-o că dacă va ceda în continuare slăbiciunii sale pentru ciocolată și alte dulciuri, boala s-ar putea agrava și ar putea deveni dependentă de injecțiile cu insulină. "Este ultimul lucru pe care ea și noi l-am dori", a declarat prietenul citat de Sunday Mirror.

Susan Boyle nu și-a ascuns niciodată plăcerea de a mânca dulciuri, în special ciocolată, despre care a spus că sunt singurul său viciu, întrucât ea nu bea și nu fumează.

Artista a renunțat deja la ciocolată. "Oricum, mă îngrășam prea mult de la ea", s-a consolat ea.



Diabetul se instalează când pancreasul nu mai produce suficientă insulină sau când organismul nu folosește eficient acest hormon pentru a transforma glucoza care produce energie.

Potrivit statisticilor publicate de Organizația Mondială a Sănătății, 347 milioane de oameni din întreaga lume suferă de această boală, care poate afecta inima, vasele de sânge, ochii, rinichii și nervii, sporind riscul de atac de cord, insuficiență renală, atac cerebral sau orbire.

Diabetul de tip 1 apare când celulele care produc insulina sunt distruse, fiind, de regulă, diagnosticat la vârste fragede. Diabetul de tip 2 se instalează când insulina produsă nu mai este eficientă, de regulă ca urmare a greutății excesive sau a stilului de viață sedentar. Corpul are nevoie de tot mai multă insulină pentru a ține în limitele normale nivelul zahărului din sânge.

Deși greutatea prea mare este cel mai mare factor de risc în dezvoltarea acestei forme de diabet, moștenirea genetică joacă, de asemenea, un rol însemnat, notează cotidianul britanic Daily Mail, care menționează că una din cinci persoane care suferă de această boală nu este obeză și urmează un stil de viață sănătos.

Multe persoane suferă de diabet de tip 2 fără să fie conștiente de acest lucru. Convinse că duc o viață sănătoasă, aceste persoane nu își fac analize, iar maladia este astfel subdiagnosticată la nivel mondial, scrie ziarul britanic.

Specialiștii avertizează că grăsimea din interiorul corpului, depusă în jurul organelor vitale, reprezintă un alt factor de risc.

Tratamentul obișnuit pentru diabetul de tip 2 include o dietă organizată de medic și o schimbare radicală a stilului de viață, precum și administrarea de metformin, medicament care mărește nivelul de insulină. În cazurile grave, pacienții trebuie să-și injecteze singuri acest hormon.

Printre celebritățile care suferă de diabet de tip 2 se numără Tom Hanks, Halle Berry, Larry King și Randy Jackson.

Susan Boyle, o scoţiană casnică în vârstă de 49 de ani, a ieşit din anonimat în aprilie 2009, cu ocazia emisiunii de televiziune "Britain's Got Talent". Deşi s-a clasat pe locul al doilea în finală, ea a devenit un adevărat star, mai întâi pe YouTube, iar apoi în toată lumea.
Aproape 100 de milioane de internauţi au dorit să vadă clipul postat pe internet în care această femeie de aproape 50 de ani, cu o prezenţă fizică departe de alura unui star, dar cu o "voce de înger", a interpretat remarcabil câteva partituri din musicalul "Les Miserables", notează agenţia Mediafax.

Artista a stabilit trei recorduri muzicale şi a fost înscrisă în Guinness World Records.

Albumul ei de debut, intitulat "I Dreamed A Dream", a fost desemnat cel mai rapid vândut material discografic al unei cântăreţe britanice şi a înregistrat cele mai mari vânzări în prima săptămână pentru un album lansat de un artist britanic debutant.
Acest material discografic s-a vândut în 411.820 de copii în prima săptămână, în Marea Britanie, depăşind cu aproape 50.000 de copii precedentul record, stabilit în 2006 de grupul Arctic Monkeys, cu "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not".



Susan Boyle a fost desemnată, totodată, persoana cea mai în vârstă al cărei album de debut a ajuns pe prima poziţie în topul britanic.

Cântăreaţa scoţiană avea 48 de ani în momentul în care materialul "I Dreamed A Dream" a ajuns în fruntea topului britanic, doborând precedentul record stabilit, în 1998, de Jane McDonald, care avea pe atunci 35 de ani.
Alţi cântăreţi incluşi în Guinness World Records sunt Tom Jones, desemnat cel mai în vârstă artist care a avut un single ajuns nr. 1, şi Lady Gaga, desemnată femeia care a generat cele mai multe căutări pe internet.


Foto: AFP/Mediafax, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
26 Noiembrie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod