Tragedia lui Cotabiţă. Bendeac anunţă că-şi revine, medicii sunt sceptici!

Familia, apropiaţii şi fanii lui Gabriel Cotabiţă trec prin clipe de coşmar de aproape două săptămâni, perioadă în care artistul este ţinut în viaţă doar de aparate.

Pe 8 mai, cântăreţul se prăbuşea în sala de fitness a unui hotel de lux din Capitală, iar de atunci a fost internat la spitalul Floreasca şi nu a reuşit să redevină conştient. Dacă, iniţial, s-a spus că a leşinat sau a făcut infarct în timp ce se afla la sală, doctorii de la Floreasca au dat un comunicat prin care au anunţat ce se întâmplă cu Gabriel Cotabiţă şi ce a păţit acesta.

„Investigaţiile complexe de la internare până la momentul de faţă indică drept cauză cea mai probabilă a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac (produs în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral“, anunţau medicii de la Floreasca la doar câteva zile după internarea artistului.

Recent, jurnaliştii de la Libertatea ar fi vorbit cu unii doctori ai spitalului Floreasca, aceştia afirmând că niciun pacient cu diagnostic asemănător cu cel al lui Cotabiţă nu şi-a mai revenit.

„Nu a intervenit nicio schimbare de zile bune, iar acest lucru este foarte grav. Dintre toţi pacienţii de până acum cu diagnostic asemănător, nici măcar unul nu şi-a mai revenit. Din păcate, acesta este adevărul“, ar fi spus medicii.

Potrivit celor de la Pro TV, Gabriel Cotabiţă a fost operat zilele trecute, artistului fiindu-i montat un tub care să-l ajute să respire mai bine. Protocoalele prevăd această intervenţie pentru pacienţii în stare critică şi care sunt conectaţi la aparate. Tubul, montat în trahee, este conectat la aparatul de ventilaţie mecanică, asigurând, astfel, o mai bună oxigenare a plămânilor, informează Ştirile Pro TV.

Traheotomia este o intervenţie prevăzută de protocoalele medicale, după şapte-zece zile în care un pacient este ventilat mecanic, potrivit unor surse medicale citate de agenţia Mediafax.
Este vorba de o intervenţie chirurgicală care se face de urgenţă, în cazul disfuncţiei ventilatorii acute, prin obstrucţia căii respiratorii superioare, sau cu indicaţii bine precizate, în afecţiuni care necesită restabilirea unei ventilaţii adecvate.

"Această procedură este trecută în protocoalele terapeutice şi se foloseşte în orice caz în care pacientul stă mai mult pe ventilaţie mecanică sau care urmează să stea o perioadă mai îndelungată conectat la aparate. Traheostoma se montează pentru a proteja traheea, dar şi pentru a elimina secreţiile şi se montează la şapte-zece zile după ce pacientul a fost intubat", au precizat sursele citate de Mediafax.

20 Mai 2015
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria maturaru pe 21 Mai 2015, 21:42
    Cotabita

    Cotabita isi va reveni cu ajutorul medicilor. Am fratele mijlociu care a trecut prin ce trece G. Cotabita. A fost in Spitalul de Urgenta Slatina si acum este bine sanatos. Doamne ajuta. Sanatate si G. Cotabita sa lupte sa fie alaturi de familie si fani. Numai bine la toti!

    0
    0

  • DHMJGN pe 21 Mai 2015, 00:01
    XNMB

    Voi il credeti pe tampitul ăla?

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod