Prima întâlnire dintre Prințesa Diana și Camilla: Capcana pe care i-a întins-o amanta Prințului Charles

Rivalitatea dintre Diana și amanta Prințului Charles a intrat în istorie. „Războiul rece“ pe care l-au purtat pentru același bărbat a prilejuit și o întâlnire complicată între cele două „tabere“.
Așa cum se poate vedea și în popularul serial "The Crown", Diana nu a avut parte de fericirea la care visa alături de Prințul Charles. Decizia ei de a pune capăt unui mariaj pentru care se săturase să mai lupte a făcut-o și mai populară.

"Am fost întotdeauna trei în această căsătorie, deci a fost cam aglomerată", mărturisea Diana în 1995, referindu-se la relația extraconjugală pe care Charles a avut-o cu iubita lui din tinerețe, Camilla Parker.

Capcana pe care i-a întins-o Camilla


Într-unul dintre cele mai importante interviuri pe care le-a acordat, consemnat de un prieten și totodată antrenorul ei de voce, Peter Settelen, Lady Diana a vorbit despre cum a fost tratată de familia regală, dar mai ales de Charles.

Ea a povestit că rivalitatea sa cu Camilla a început înainte de nuntă. "Când am ajuns la Clarance House am găsit o scrisoare pe patul meu de la Camilla, lăsată cu două zile înainte, în care îmi spunea: <<O veste minunată despre logodnă. Hai să luăm masa când Prințul de Wales va fi plecat în Australia și Noua Zeelandă.

Mi-ar plăcea să văd inelul. Cu multă dragoste, Camilla>>. A fost ceva... wow", a spus Lady Di.

Dar totul era o capcană, iar Diana s-a convins la fața locului. Cele două rivale au luat masa împreună, în absența lui Charles, un moment pe care Diana l-a descris "foarte înșelător". Ea a povestit cum Camilla o studia cu o atenție interesată și a încercat să o descoasă în fel și chip, dându-i, printre cuvinte, de înțeles că va trebui să lupte pentru inima lui Charles. "Eram prea tânără ca să înțeleg toate mesajele care îmi apăreau în față", a conchis Diana.

"Îmi vreau soţul"


Aceasta nu a fost singura întâlnire dintre Diana și Camilla. Ele s-au întâlnit și în februarie 1989, la aniversarea de 40 de ani a surorii Camillei, unul dintre cele mai tensionate momente din istoria familiei regale britanice. Diana a înfruntat-o atunci pe amanta soțului, iar în înregistrările pe care ea le-a făcut în secret a mărturisit că a fost unul dintre cele mai curajoase momente din viața sa.

"Cea mai neagră zi din viața mea a fost când am realizat că Charles s-a întors la Camilla.

Unul dintre cele mai curajoase momente din cei zece ani de căsnicie a fost când m-am dus la petrecerea aia îngrozitoare, la a 40-a aniversare a surorii Camillei. Nimeni nu se aștepta să mă duc, dar o voce îmi spunea: <<Du-te, ce naiba!>>. Așa că m-am bucurat de ceva îngrozitor. Am decis că n-o s-o mai îmbrățișez și s-o pup pe Camilla. Doar să-i strâng mâna. Acesta a fost marele meu pas înainte. Și m-am simțit teribil de curajoasă și puternică, îi arătam că Diana vine să-și ia revanșa", a povestit ea.

În timpul petrecerii, Diana a luat-o pe Camilla deoparte, cerându-i să schimbe câteva cuvinte între patru ochi. "I-am spus: <<Camilla, ştiu exact ceea ce se întâmplă între voi>>. Mi-a răspuns: <<Nu ştiu la ce te referi>>. I-am zis că ştiu ce este între ea şi Charles. Atunci, ea mi-a zis ceva interesant: <<Ai tot ceea ce-ţi doreşti. Toţi bărbaţii din lumea asta sunt îndrăgostiţi de tine. Ai doi copii frumoşi. Ce vrei mai mult?>>. I-am răspuns: <<Îmi vreau soţul>>", a povestit Lady Di.



Camilla a lăsat capul în pământ atunci și a tăcut, scrie Daily Mail.

Ulterior, Diana i-a mai spus că îi pare rău că se află la mijloc, dar că știe bine ce se întâmplă. După acest moment, Lady Di a mărturisit că s-a simțit eliberată și mândră, după șapte ani în care a fost măcinată de frustrare și gelozie.

Nunta mileniului și un divorț dureros


Diana, Prinţesă de Wales (Diana Frances, născută Spencer) (1 iulie 1961 – 31 august 1997) a fost prima soţie a lui Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit.

Născută într-o familie britanică de nobili cu ascendenţă regală, Diana a fost cel de-al patrulea copil al lui John Spencer, Vicontele Althorp şi al a primei lui soţii, Frances Roche, Vicontesa Althorp. A crescut în Park House, situat pe domeniul Sandringham şi a primit o educaţie aleasă în Anglia şi în Elveţia. În 1975, după ce tatăl său a moştenit titlul de Conte de Spencer, ea a devenit Lady Diana Spencer.

Nunta sa cu Prinţul de Wales pe 29 iulie 1981, desfăşurată la St Paul's Cathedral din Londra, a atins audienţa globală de peste 750 de milioane de oameni.

În timpul căsătoriei sale, Diana a purtat titlul de Prinţesă de Wales, Duchesă de Cornwall, Ducesă de Rothesay, Contesă de Chester şi Baronesă de Renfrew.

Citește și: Cum i-a explicat Prinţesa Diana lui William că tatăl său are o aventură


Diana şi Charles s-au separat în 1992, când zvonurile despre infidelitatea lor au început să circule în presă. Divorțul a fost finalizat oficial pe 28 august 1996, la un an după ce aceasta spunea în celebrul interviu difuzat de BBC că "erau trei persoane în căsnicia lor".

Prinţesa Diana s-a stins din viață la 31 august 1997, la Paris, din cauza rănilor survenite în urma unui grav accident auto.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod