Nu toată lumea îi iubește: Prințul William și Kate și-au anulat vizita într-o zonă din Belize, după ce localnicii au organizat un protest

Prințul William și soția sa, Kate Middleton, și-au anulat vizita programată la o plantație de cacao dintr-o regiune din Belize, ce ar fi trebuit să aibă loc în cadrul turului oficial din Caraibe. Guvernul din Belize a anunțat că cei doi membri ai familiei regale nu vor mai vizita zona după ce localnicii au organizat un protest împotriva vizitei lor.

Citește și: Prințul Harry, criticat pentru că a ales să participe la Jocurile Invictus, dar nu va participa la slujba de comemorare a bunicului său


Ducele și Ducesa de Cambridge au ajuns sâmbătă în Belize, prima etapă a turneului regal de o săptămână în Caraibe. Localnicii sunt nemulțumiți de vizita lui William și Kate, pe care îi asociază cu Imperiul Britanic.
Belize a fost colonie britanică din anul 1862 până în anul 1981.


Cuplul regal ar fi trebuit să viziteze plantația de cacao Akte‘il Ha din satul Maya, situat în regiunea Indian Creek din Toledo, Belize. Potrivit Page Six, oficialii din Belize au anunțat că programul a fost modificat, iar Ducii de Cambridge vor vizita un alt obiectiv.


Localnicii din zona în care ar fi trebuit să ajungă William și Kate sunt nemulțumiți că nu au fost consultați cu privire la aterizarea elicopterului cuplului regal în localitatea lor. Zeci de persoane au protestat împotriva vizitei, mulți dintre ei având pancarte cu mesajele „Prințul William, pleacă de pe pământul nostru” sau „Moștenirea colonială a furtului continuă cu Prințul și FFi”.

Indian Creek este în dispută cu Flora and Fauna International (FFI), un grup de conservare al cărui patron este Prințul William.
FFI are proprietăți în apropierea terenului comunal al localității, ceea ce a provocat tensiuni legate de dreptul de proprietate, potrivit rezidenților care au făcut declarații pentru Reuters, citați de Page Six.

Localnicii se luptă cu FFI, care încearcă să protejeze ecosisteme din întreaga lume, pentru drepturile de proprietate asupra unor terenuri pe care le-au pierdut în perioada colonială. Este vorba despre o suprafață de 4856 de hectare de teren despre care agenții care lucrează pentru FFi le-au spus localnicilor că este „proprietate privată” și nu teren comunal, de uz public.


Indigenii Q'eqchi Maya spun că nu au fost consultați cu privire la vizita lui William și Kate, iar în urma unei adunări comunale au decis să organizeze protestele.

„Nu vrem ca ei să aterizeze pe terenul nostru.
Acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem. Pot ateriza oriunde, dar nu pe terenul nostru”, a declarat Sebastian Shol, șeful consiliului local din Indian Creek, citat de Daily Mail.

Vizita oficială în Caraibe a Ducilor de Cambridge vine la scurt timp după aniversarea a 70 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a și la aproape patru luni de când Barbados a votat să devină republică, renunțând la legăturile cu monarhia, dar făcând în continuare parte din Națiunile Commonwealth.

William și Kate ar trebui să petreacă trei zile în Belize, iar apoi vor vizita Jamaica și Bahamas.

Foto: Hepta; Daily Mail

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
19 Martie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod