Mariah Carey, cântăreața cu cea mai frumoasă voce din lume a împlinit 52 de ani

De aproape trei decenii ne încântă fiecare Crăciun cu hitul „All I Want for Christmas Is You“. Considerată cântăreața cu cea mai bună voce din lume, Mariah Carey continuă să ne încânte cu muzica ei.
Au trecut atâția ani de când a urcat prima oară pe scenă și de atunci succesul ei nu a apus. La 52 de ani, împliniți sâmbătă, 27 martie, Mariah Carey rămâne Crăciunița preferată a planetei, vocea pe care o ascultăm cu drag în fiecare decembrie fără să ne plictisim, fără să simțim că ne agasează sau că am avea nevoie de altceva.

De altfel, în decembrie anul trecut piesa ei "All I Want for Christmas Is You" a revenit în fruntea topurilor americane ale single-urilor, ocupând prima poziţie în clasamentul Rolling Stone şi a doua, în Billboard Hot 100. Melodia a urcat şase locuri, după ce a fost accesat online de 22,3 milioane de ori şi a fost vândut în 183.600 de unităţi, devansând o piesă veche de 62 de ani, "Rockin’ Around the Christmas Tree", a Brendei Lee, și "Jingle Bell Rock", a lui Bobby Helms.

O voce pe cinci octave


Succesul de care se bucură Mariah Carey are o explicație clară: vocea ei este pur și simplu irezistibilă.

Desigur, în lumea muzicii s-au consacrat numeroase voci speciale și fiecare are originalitatea și farmecul ei, însă artista americană a avut întotdeauna ceva în plus.

O părere despre cea mai frumoasă voce din lume este subiectivă. Se poate stabili însă ştiinţific întinderea vocală a fiecăruia, de la sunetul cel mai înalt la cel mai grav. În 2014, site-ul concerthotels.com a stabilit un clasament al cântăreţilor care au cea mai mare amplitudine vocală.



Liderul trupei Guns'n Roses, Axl Rose, a concurat-o la acest capitol pe Mariah Carey, cântăreaţa americană fiind totuşi cea care urcă cel mai mult în acute. Mariah a cântat pe cinci octave de la începutul carierei. Cântăreţul Adam Lopez este menţionat în Cartea Recordurilor ca având cel mai ascuţit timbru masculin din lume.

Site-ul a mers mai departe, măsurând variaţiile la diferiţi cântăreţi.

Mariah Carey este detronată de Axl Rose la capitolul întinderii corzilor vocale, de la cel mai grav în piesa "There was a time", la cel mai înalt în "Ain't it fun".

Concerthotels.com a ales cei mai buni 100 de cântăreţi desemnaţi de revista Rolling Stone, la care a adăugat artişti premiaţi în ultimii ani. Mariah Carey este cântăreaţa care urcă cel mai mult la acute, fiind urmată de Christina Aguilera şi Prince. După Axl Rose, cei care coboară cel mai mult în tonurile grave sunt Barry White şi David Bowie.

Povestea succesului divei cu voce de privighetoare


Una dintre cele mai apreciate cântăreţe de pop şi R&B din lume, Mariah Carey s-a născut la 27 martie 1970 în Huntington, Long Island, New York. A devenit cunoscută pe plan mondial la scurt timp după ce şi-a lansat albumul de debut, în 1990, sub îndrumarea lui Tommy Mottola, directorul casei de discuri Columbia, cu care s-a căsătorit în 1993.



După divorţul de Mottola, în 1997, a început să introducă elemente hip-hop în piesele sale, însă popularitatea ei a început să scadă în 2001, după ce a părăsit Columbia Records.



Diva a revenit pe scena muzicii pop în 2005, cu albumul "The Emancipation of Mimi", care a avut un imens succes. Albumul ei "E=MC2", lansat în aprilie 2008, s-a vândut în peste 1,3 milioane de exemplare doar în Statele Unite şi i-a oferit artistei americane şansa de a avea cel de-al 18-lea single No.1 în Billboard Hot 100, graţie piesei "Touch My Body".

Citește și: Halle Berry e într-o formă de zile mari la 54 de ani. Imaginea cu care a ridicat pulsul pe Instagram


De-a lungul anilor, albumele sale s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare pe plan mondial. Mariah Carey a lansat 16 albume, are în palmares cinci premii Grammy şi peste 30 de nominalizări la celebrele premii ale industriei muzicale.

În august 2015, cântăreața a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Mariah Carey a fost căsătorită cu actorul şi rapperul Nick Cannon din 2008 până în 2016. Ei au doi gemeni, Moroccan Scott Cannon, Monroe Cannon, în vârstă de nouă ani. Vedeta a mai fost căsătorită cu producătorul muzical Tommy Motola, între anii 1993 și 1998.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod