Cameron Diaz: 5 secrete de dietă ale vedetei publicate în cartea "The Body Book"

1 Aprilie 2014

Frumoasa actriţă în vârstă de 41 de ani a urmat exemplul prietenei ei la fel de celebră, Gwyneth Paltrow, şi a scris o carte care cuprinde regulile după care se ghidează pentru o viaţă sănătoasă. "The Body Book: The Law of Hunger, the Science of Strength, and Other Ways to Love Your Amazing Body" (Cartea despre trup: Legea foamei, Știința puterii și alte modalități prin care-ți poți iubi uimitorul corp) a fost publicată la sfârşitul anului trecut. Cartea nu conţine diete-minune care promit rezultate într-o săptămână sau o luna, ci oferă sfaturi utile pentru un stil de viaţă sănătos, precum satisfacerea senzaţiei de foame cu alimente bogate în nutrienţi.

Cunoscută pentru pasiunea sa pentru sport, şi mai ales pentru surf, actriţa susţine că se axează pe exerciţii care o ajută să prevină anumite afecţiuni şi care sunt recunoscute pentru că îmbunătăţesc dispoziţia şi pentru creşterea nivelului de energie. Vedeta recunoaşte însă că nu a fost întotdeauna atentă la dieta ei. "Dacă este adevărat că eşti ce mănânci, atunci eu eram un burrito cu multă brânză şi sos, fără ceapă," a povestit vedeta adăugând că deciziile proaste din dietă i-au afectat pielea şi corpul. Pentru a se schimba, a început să se documenteze despre ce înseamnă alimentaţie şi stil de viaţă sănătos şi, spune ea, această carte este rezultatul a ceea ce a învăţat de-a lungul anilor.

Iată 5 sfaturi importante oferite de vedetă în noua sa carte!

1. Bea apă după ce te trezeşti!

Ştiai că o noapte de somn te lasă deshidratată? Din acest motiv actriţa lasă o sticlă de 1 litru cu apă la îndemână, lângă pat, şi o bea dimineaţă, imediat după ce se spală pe dinţi. "Mă simt mai bine după ce beau apă. Ca o plantă ofilită ce tocmai a fost revigorată după ploaie," scrie Cameron în cartea sa.

2. Bucură-te un mic dejun bogat şi săţios!

Cameron povesteşte că, în copilărie, mama ei o încurajat-o să aibă un mic dejun copios care să-i ofere energia de care avea nevoie într-o zi de şcoală, iar acest obicei l-a păstrat de-a lungul anilor. Însă vedeta nu consumă dulciuri le micul dejun precum clătite sau granola, care cresc nivelul zahărului din sânge şi provoacă iritabilitate, ci alege alimente precum fulgi de ovăz cu legume sote sau omletă din albuşuri de ouă. "Micul dejun este masa mea preferată. Îmi dă energia de care am nevoie pentru a-mi pune treningul şi-a ieşi la alergat", spune Cameron.


3. Consumă probiotice!
Probioticele, bacteriile sănătoase pe care le putem găsi în iaurt şi alte alimente fermentate, sunt recomandate de nutriţionişti pentru menţinerea echilibrului din tractul digestiv. Actriţa te sfătuieşte să citeşti etichetele şi să cauţi probiotice precum L. acidophilus, L. casei sau Biofidobacterium.

4. Include lămâile în dieta zilnică!
Cameron foloseşte sucul de lămâie în salate, înlocuind astfel sosurile grase, dar şi la paste, alături de parmezan, şi îl adaugă în sticla cu apă. Lămâia ajuta la digestie şi creşte imunitatea. De asemenea conţine vitamina C, calciu şi magneziu.

5. Fii activă!
Vedeta aminteşte cititorilor că în cazul sportului nu trebuie să fie "totul sau nimic". Chiar dacă nu ai timp să mergi la sală, asta nu înseamnă că nu poţi fi activă. Fie că faci câteva exerciţii simple în timp ce te speli pe dinţi sau eşti la coadă la o cafenea sau urci scările în loc să iei liftul, nu uita să faci mişcare.

Actrița a declarat mai demult, într-un interviu pentru revista Harper's Bazaar, că îi place să fie activă și că mișcarea a devenit o parte importantă din viața ei. "Sportul este pentru mine la fel de important ca hrana, somnul și respirația. Corpul se schimbă, dar cu cât lucrez mai mult la vârsta asta, cu atât mai bun e rezultatul", a spus ea.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 1 Apr 2014, 13:50
    nu e greu!

    Pentru cei care chiar au probleme, e un regim usor de urmat. Eu recomand totusi o vizita la un nutritionist, pentru ca orice organism difera unul fata de celalalt si ar fi mai bine sa stii exact ce ti se potriveste!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod