Premierele lunii noiembrie

Premierele lunii noiembrie. Filmele pe care trebuie să le vezi


Florence Foster Jenkins
Florence Foster Jenkins

11 noiembrie


Arrival/Primul Contact
Lansat în selecţia festivalului de la Veneţia şi imediat etichetat drept unul dintre cele mai inteligente SF-uri din ultimii ani, Arrival porneşte de la o premisă extrem de ofertantă. Douăsprezece nave misterioase aterizează în locuri diferite de pe glob, stârnind panică. Înainte doar imaginați sau contestați, extratereștrii sunt acum aici, dar nimeni nu știe de ce au venit și ce planuri au. Lumea întreagă lansează imediat supoziții, iar marile puteri amenință să atace „invadatorii”.
În acest context, Dr. Louise Banks (Amy Adams), specialistă în lingvistică, este angajată de Guvernul SUA să descifreze limbajul „intrușilor” pentru a le afla intențiile. Modul în care aceștia comunică este însă diferit de orice cunoaște omenirea, astfel încât Banks și colegul fizician Ian Donnelly (Jeremy Renner) se folosesc deopotrivă de cifre, litere, sunete și mimă în incercarea de a relaționa cu doi reprezentanți ai oaspeților nepoftiți. Miza: soarta planetei. Scopul: de a afla cât mai curând ce îi frământă pe toți: Ce caută extratereştrii pe Terra? Au venit să cotropească sau doar să cunoască omenirea? Sunt periculoși sau pașnici?

Pe 11 noiembrie o mai vedem pe Meryl Streep în Florence Foster Jenkins/Florence, un film inspirat din evenimente petrecute în realitate care i-ar putea aduce actriţei o nouă nominalizare la Oscar, dar şi pe Naomi Watts în Shut In/Intrusul, un horror despre o psiholoagă convinsă că este bântuită de fantoma unui pacient-copil, Tom.
Intrusul reprezintă şi o reîntâlnire cu Jacob Tremblay, puştiul lăudat peste tot în lume pentru rolul său din eficientul Room.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod