Pâinea de acum 4.500 de ani: Un cercetător a folosit rețeta vechilor egipteni, iar rezultatul este uimitor

Curios să vadă cum era pâinea pe care vechii egipteni o mâncau acum 4.500 de ani, un cercetător a recreat rețeta antică, folosind aceleași ingrediente. Rezultatul: soția lui a devorat pâinea!

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine proaspătă, tocmai scoasă din cuptor! Dar orice pâine ai mânca, niciuna nu poate fi precum cea pe care o mâncau locuitorii Egiptului antic. Un cercetător a făcut un experiment, recreând rețeta pe care aceștia o foloseau în urmă cu 4.500 de ani.

Egiptenii iubeau pâinea și au transformat-o într-un aliment de bază pe care îl consumau oamenii din orice clasă socială.

Pasionat de panificație, Seamus Blackley a făcut cel mai plăcut experiment științific din viața lui, căutând să refacă pâinea vechilor egipteni.

Ca o curiozitate, el este părintele consolelor de jocuri video Xbox.

Blackley a explicat pe Twitter tot procesul de fabricație. Mai întâi a colectat eșantioane din ingredientele folosite într-o brutărie din vechiul Egipt. Cel mai important lucru, fără de care nu ar fi avut cum să facă aceeași pâine ca acum peste patru milenii, a fost să ia un eșantion dintr-o drojdie găsită în câteva vase din ceramică pe care cercetătorii cred că egiptenii le foloseau în brutărie și să o cultive într-un mediu propice, pentru a o dezvolta.
El a folosit un proces non-distructiv și o tehnică de sterilizare pentru a preleva câteva bacterii și drojdii din porii vaselor de ceramică.

Cu ajutorul unei tehnici minuțioase, folosind lumină ultravioletă și recipiente sterile, în amestec cu orzul măcinat și cu alacul, o specie de grâu cultivat încă din timpuri preistorice, drojdia antică recoltată de Blackley s-a trezit la viață. După o săptămână, Blackley putea să se apuce de făcut pâine!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod