Fără cuvinte: 15 desene emoționante care arată dezastrul Catedralei Notre-Dame

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame are ecouri în toată lumea. Artiștii au surprins în câteva ilustrații sugestive sentimentul de tristețe provocat de acest dezastru.
Imaginile dezolante din capitala Franței continuă să impresioneze întreaga lume. Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, construită în perioada 1163-1345 în stil gotic, unul dintre monumentele emblematice ale Parisului, ale Franței, ale catolicismului și ale patrimoniului cultural universal, este acum în ruine după incendiul catastrofal de luni seară.

Flăcările au izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire. Peste 400 de pompieri au luptat cu incendiul, reușind cu eforturi imense să oprească focul cu 15-30 de minute înainte ca zidurile să se prăbușească.


Autorităţile încă evaluează daunele, dar se pare că multe dintre relicvele păstrate în interiorul Catedralei Notre-Dame au fost salvate. Acoperişul, turla şi ceasul edificiului au fost distruse complet. Unele dintre cele mai noi vitralii, datate din secolul al XIX-lea au fost deteriorate, dar cele mai importante, din secolul al XIII-lea, inclusiv  "Fereastra cu trandafiri" au scăpat neatinse.

Dezastrul de la Paris a fost surprins de artiști din întreaga lume în câterva lucrări emoționante.
Site-ul Thinking Humanity a publicat 15 ilustrații sugestive care redau tristețea provocată de această pierdere uriașă.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod