10 imagini copleșitoare din interiorul Catedralei Notre-Dame: Ce au găsit pompierii după ce au stins flăcările

O serie de fotografii făcute în interiorul Catedralei Notre-Dame după stingerea incendiului de luni seară arată distrugerile pe care le-a provocat focul.

Peste 400 de pompieri au luptat cu incendiul pornit în interiorul schelelor ridicate pentru lucrările de restaurare. Autorităţile încă evaluează daunele, dar se pare că multe dintre relicvele păstrate în interiorul Catedralei Notre-Dame au fost salvate. Acoperişul, turla şi ceasul edificiului au fost distruse complet.

Unele dintre cele mai noi vitralii, datate din secolul al XIX-lea au fost deteriorate, dar cele mai importante, din secolul al XIII-lea, inclusiv  "Fereastra cu trandafiri" au scăpat neatinse.

Fotografiile făcute în interior redau gradul de distrugere pe care l-a suferit catedrala.

După aproape 12 ore de incendiu, clădirea gotică veche de 850 ani se află acum în ruine.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro. Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Autorităţile franceze au dezvăluit că pompierii au stins incendiul izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris la momentul potrivit, clădirea fiind la doar "15-30 de minute înainte de distrugere totală", relatează cotidianul britanic The Guardian.

Membrii Brigăzii de Pompieri din Paris au reușit să împiedice un dezastru colosal, riscându-şi viaţa pentru a rămâne în interiorul monumentului aflat în flăcări şi pentru a crea o barieră de apă între flăcările nimicitoare şi cele două turnuri dreptunghiulare ale faţadei de vest.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, situată în Arondismentul 4 al capitalei Franţei, a fost construită în perioada 1163-1345 în stil gotic și este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod